Реклама / Ads
8| 2609 |03.05.2023 НОВИНИ

Кирил Петков: Ние искаме държавата да върви напред, всички наши стъпки са прозрачни

.
Кирил Петков каза, че досега всички стъпки на ”Продължаваме промяната” са прозрачни и ясни Източник: БГНЕС
Кирил Петков, съпредседател на ”Продължаваме промяната” каза пред БНТ, че академик Денков сам е направил своя избор на миниспри в проекта за правителство.
 

"Ние дадохме възможност на академик Денков само да избере своя отбор. Акад. Денков е в топ 1% на всички учени в света. И ако България има шанс такъв човек да я поведе, аз ще бъда много горд", подчерта Петков.

 

Той каза, че досега всички стъпки на "Продължаваме промяната" са прозрачни и ясни. "Казахме, че няма да подкрепим правителство с първия мандат, ще направим правителство с втория мандат, искаме ротационен принцип на председателство на парламента. Това е съдбата на всички българи, тове не е игра на покер," заяви Кирил Петков

 

Той каза, че най-важно сега е да се направи държавния бюджет. "Ние предложихме за финансов министър Асен Василев, защото той е отличен професионалист. Той каза, че проектобюджета може да се направи с 3% дефицит. И посочи - могат да се вземат 100% дивидентите на държавните дружества и да се заложат парите от ПВУ и така ще се избегне 6.4% дефицит", подчерта Петков.

 

За местните избори той посочи, че "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" ще се явят с един кандидат. Той не назова име на бъдещия кандидат.

 

Петков уточни, че предлага на ГЕРБ да вземе председатели на парламентарни комисии срещу подкрепа на правителство от Продължаваме промяната. "Така ГЕРБ ще може да оказва контрол върху министрите."

 

Ако иска ГЕРБ може да направи правителство с други партии, но те ще поставят условия, каза Петков.

 

Кирил Петков заяви, че атентатът срещу главния прокурор е атака срещу държавността. Той подчерта обаче, че не е ясно дали дъщерите на прокурора са били в колите или - не. Има неясноти околотози случай, заяви той."Като четох световните медии, ни сравняват с Колумбия, не с европейска държава".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3558 |02.05.2023 Кирил Петков: Представяте ли си кабинет с Д. Добрев от едната страна, Асен Василев от другата и аз по средата?! . 5| 2985 |02.05.2023 Кирил Петков: Нито аз, нито Христо Иванов, нито ген. Атанас Атанасов са част от предложения състав на МС . 15| 3400 |02.05.2023 Излезе неофициален списък с имената в проектокабинета ПП-ДБ: Кирил Петков не присъства . 12| 3384 |29.04.2023 Кирил Маричков и вечният бунт през музиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads