Реклама / Ads
18| 6411 |23.04.2023 НОВИНИ

Кирил Петков за преговорите за кабинет: Не бих дал празен чек на никого, но без министри на ГЕРБ в мандата ни

.
Кирил Петков
„Аз не бих дал празен чек на никого”. Това заяви в предаването „На фокус” по Нова телевизия съпредседателят на ”Продължаваме Промяната” Кирил Петков по повод първия мандат за съставяне на редовен кабинет, който ще бъде връчен на ГЕРБ-СДС.
 

В този момент сме в условие на първия мандат. ГЕРБ имат два пътя - да направят коалиция с БСП, ДПС и "Има такъв народ", а тя идва с цена. ДПС ще поиска енергетиката, "ИТН" - магистралите, пари. Ако изберат този път се връщаме към минали години. Вторият вариант е да говорят с нас, но има ограничение. Не искаме правителство с първия мандат, а с втория мандат, но без министри на ГЕРБ. Това каза днес пред "Нова телевизия" съпредседателят на "Продължаваме промяната".

 

„Ние казваме: Не можем да подкрепим с първия мандат и не искаме участие на ГЕРБ с министри в нашето правителство, но искаме правителство”, посочи бившият министър-председател.

 

Той уточни, че говори за правителство на малцинството, чиито решения ГЕРБ подкрепя, след като приоритетите на кабинета са предварително набелязани и времево разписани. " Не ме е страх, че ще бъдем свалени след няколко месеца при едно правителство на малцинството", поясни Петков.


Могат да ни поканят на среща. Ние ще отидем, където ще кажем какво искаме да се случи в какъв срок и тогава да преценят дали искат модела БСП, ДПС, ИТН. Аз не бих дал празен чек на никого, те също. Да видят какво предлагаме. Искат контрол - има го през парламента. Всичко е възможно, само две неща не са възможни, да ги подкрепим в първия мандат и да вкараме техни министри в наш кабинет, обобщи Кирил Петков.


Според него не е нужно да се чака връчването на първия мандат, за да започнат разговорите.

 

По повод липсата на доверие между двете най-големи политически формация, бившият премиер каза, че то може да се изгради с успехи, "които са постигнати в някакво координирано движение".

 

В отговор на въпрос Кирил Петков каза, че в "Продължаваме промяната - Демократична България" няма разцепление по темата дали да се подкрепи мандат на ГЕРБ. "На нацоналния съвет решението се подкрепи от всички 64 членове", подчерта Петков.


По повод критиките на бившия министър на транспорта Николай Събев по адрес на Асен Василев и поисканата му оставка, той обяви, че това е била емоционална реакция. "Видяхме се аз и Асен с него. Хубаво е, когато си общуват свестни хора. Няма нито заговор, нито разцепление.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 3697 |20.04.2023 Кирил Петков след консултациите при Радев: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ . 8| 2924 |20.04.2023 Спряха делото Петков срещу Борисов заради имунитета на шефа на ГЕРБ . 2| 2906 |20.04.2023 Поредно заседание по делото Петков - Борисов . 5| 3104 |18.04.2023 Експерт: Преговорите и общите изявления между партиите са демонстрация. Политиците са много уплашени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads