Реклама / Ads
15| 6103 |23.01.2012 НОВИНИ

Кирил Рашков: Аз не бия, аз убивам!

.
Кирил Рашков
Кирил Рашков се е интересувал има ли възможност да си извади нови документи, за да замине за Сърбия докато нещата се оправят. За това свидетелства в съдебната зала в Асеновградския районен съд Ивайло Димитров, полицай от СДВР.
 


Рашков е попитал това свидетеля Димитров докато е бил конвоиран към София, където са го скрили от хората по време на размириците. Интересувал се е от тази възможност, тъй като неговите документи са останали в Катуница.


Жителите на Катуница се страхуват от Кирил Рашков, пък каза в съдебната зала в Асеновградския районен съд свидетелят Веселин Христов. Христов цитира част от думите, отправени от Рашков към него и приятелката му. „Аз не бия, аз направо убивам. Ще ви продам децата за проститутки”, е казал Рашков, според свидетелските показания на Христов.


Днес Районният съд в Асеновград даде ход на първото дело срещу ромския бос Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Става въпрос за двете му обвинения за заплаха с убийство, повдигнати след жалби на Веселин Христев и Иванка Петрова от пловдивското село Катуница.

 

Процесът се разглежда по общия ред и се очаква магистратите да разпитат общо 12 свидетели.

 

 Рашков, който не се признава за виновен, е зад решетките от края на септември м. г., когато му бяха повдигнати въпросните обвинения.

 

След това той бе привлечен към наказателна отговорност и за неплащане на данъци, а наскоро прокуратурата обяви, че е участвал и в заговор за подготовката на три убийства заедно с Любомир Илиев – Къдравия и братята Васил и Георги Горанови.

 

Преди месец съдът отхвърли искане на Рашков за промяна на мярката му за неотклонение заради влошеното му здравословно състояние. Магистратите обаче прецениха, че все още има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление и го оставиха в ареста.

 

Тогава защитникът на Рашков Хари Харалампиев коментира, че решението на съда и мнението на експертите, изготвили медицинската експертиза на клиента му са под влияние на общественото мнение. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5688 |18.01.2012 Дядо Калиник се покая през сълзи; Кирил с лимузината мълчи . 2| 5330 |16.01.2012 Пожар лумна на ул. "Кирил и Методий" . 35| 5794 |21.12.2011 Дядо Кирил: С досиетата искат да върнат разкола в църквата . 42| 5782 |09.12.2011 Б. Димитров - в душевен смут за Линкълна на дядо Кирил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads