Реклама / Ads
22| 5295 |23.12.2010 НОВИНИ

Киро Киров: Престъпниците са нагли и брутални

.
Киро Киров
Бизнесменът Киро Киров коментира започналото вчера дело "Наглите".
 

Не смятам, че бих могъл да получа обратно някакви пари, но това естествено не означава, че няма да ги търсим и да ги искаме тези пари, каза пред Нова телевизия бизнесменът Киро Киров в коментар за започналия вчера съдебен процес срещу бандитите.

Строителният бизнесмен Киро Киров бе отвлечен в края на март 2009 г. и бе в неизвестност 19 дни. Бандитите първо поискали 3 млн. лв откуп, а след преговори, намалили сумата на 1 млн.

Frognews. bg припомня, че процесът срещу деветимата обвиняеми от бандата на "Наглите" започна в сряда, 22 декември, в Софийския градски съд. Обвинението е за отвличането на Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджио Марков, Венислав Величков,Ангел Бончев, Камелия Бончева, Георги Георгиев, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов, Румен Гунински и Борислав Динев. Организираната престъпна група е извършила 11 отвличания от октомври 2007 до декември 2009 г. Подсъдими са Ивайло Евтимов-Иожи и Прокопи Прокопиев, известен с прякора Поли Културиста. Останалите подсъдими от бандата са: Даниел Димитров-Релето, Любомир Димитров-Гребеца, Павел Петков-Прасето. Кирил Кирилов-Монтанския, Цветозар Славчев-Църо и братята Радослав и Митко Лебешковски.

Киро Киров обясни, че имуществените искове са отделени от исковете за претърпени морални щети. Това би могло да бъде прокурорска грешка, защото всичко оставят в ръцете на пострадалите, т.е. те още един път са пострадали.

Според бизнесмена, това дело наистина е знаково. "Не искам да взема страна, едва ли някога ще видя пари обратно, така че се опитвам да разсъждавам обективно. А обективното е, че има възможност делото да бъде ускорено. Всички очакват процесът да продължи най-малко една година, някъде чух, че е възможно и 5 години да продължи. Съдията назначи няколко дати за следващи заседания през януари. Аз помолих да бъда освободен, след като се оказа, че няма да бъда разпитван вчера", заяви Киров.

Киро Киров уточни, че не изпитва никакви чувства към похитителите, но желанието му е да бъдат осъдени на максимално голям срок. "Те са нагли, брутални и би трябвало да получат максималното наказание. Парите са второстепенно нещо", категоричен бе Киров и посочи, че за да бъде освободен реално са били платени 517 000 евро.

Това са пари, но загубите след това за мен и фирмата, това, че сънувам често отвличания, това, че ходя с охрана, тези щети са много по-големи от платените пари, подчерта Киров.

Аз трудно излизам физически от това състояние. Постоянно съм притиснат от страх, рядко ходя на кино или на театър, движа се с охрана, оглеждам се, влизам във входа, където живея със страх, излизам със страх. Това не се преодолява, вероятно ще остане завинаги, каза още Киро Киров пред Нова телевизия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5583 |22.12.2010 Комисар грабна приза ”Полицай на годината” заради „Наглите” . 2| 6324 |22.12.2010 Пропуски на обвинението блокира делото срещу "Наглите" . 8| 9461 |09.12.2010 Проверка по "Наглите" скара съдии с ВСС . 1| 6402 |06.12.2010 ВСС: Делото "Наглите" е изрядно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads