Реклама / Ads
30| 5522 |26.03.2012 НОВИНИ

К. Киров и Гунински: Защо Шкафа е бил на свобода?

.
К. Киров
И двете жертви - отвлечен и баща на отвлечен - се учудиха, че този човек е бил пуснат на свобода срещу подписка. Трябва да се търси защо точно след искането от прокурора на 12 години лишаване от свобода за него, той е бил ликвидиран, каза бизнесменът К. Киров.
 

Ако това лице Кирил Кирилов-Шкафа от Наглите беше в ареста, нямаше да се случи вчерашното убийство, каза по ТВ 7 бизнесменът К. Киров, жертва на Наглите. За силовака от Наглите се твърди, че той е похитил две от жертвите на групата за отвличания - самия бизнесмен Киро Киров и студента Румен Гуниннски. Киров нямал представа кои са били хората, които персонално са го отвлекли, защото не следял делото, не искал да си спомня. В съдебна зала той се явил само веднъж, разказал известните вече факти, а след като привършил с показанията, трябвало да дойдат въпроси. Единствено Кирил Кирилов задал въпрос, тогава го видял лице в лице. Попитал: Мислиш ли, че са те отвлекли полицаи, което било подвеждащ въпрос. Киров казал, че не е там да казва какво мисли, а какво е видял и чул. Шкафа бил най-активният от групата, водел си бележки, прекъсвал и коментирал.

Възможен е вариант Шкафа да е бил готов да проговори срещу тартора на групата. Още преди година някой казал на бизнесмена, че нещата ще се променят, когато подсъдимите получат осъдителни присъди. Днес това изказване ми се струва много вероятно, добави бизнесменът.

Бащата на отвлечения студент Румен Гунински също се включи в предаването. Той каза, че новината за смъртта на Киро Шкафа той научил от медиите. Учудил се, че този човек е пуснат на свобода срещу подписка. Трябва да се търси защо точно след искането от прокурора на 12 години лишаване от свобода за него, той е бил ликвидиран. Тези хора се държаха много спокойно и нагло в съдебна зала, спомни си Гунински. Той добави, че не може да приеме за случайност и откриването на една описана столевка у съпругата на Тони Хамстера. Според него присъдите за деянията били малки. Съдят ги по стария закон, затова е така, констатира Гунински-старши. Според него МВР не е преставало да работи за разкриване на групата на Наглите, затова убийството може би е било за неутрализация на Киро Шкафа. В началото на разследването някои бяха започнали да говорят, след това се отказаха от показанията си, напомни той и допусна, че сигурно са наплашени, както и че някой ръководи цялата група.

Не познавам този човек, не е ясно дали ще има обрат по делото, може само да се спекулира, каза в същото време по НТВ Иван Киров, син на отвлечения бизнесмен Киро Киров пак по повод на вчерашното убийство на Шкафа. Тези хора се движат в такива среди, че убийството може да е за абсолютно всичко, допусна той и попита кой професионален убиец стреля в краката.

МВР работи по две версии за убийството на Киро Шкафа - едната е свързана с Наглите, другата с негови наркоинтереси, заради които бил засечен и телефонен разговор с един от групата на Сако.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5485 |24.03.2012 К. Киров и до днес се оглеждал . 9| 5406 |23.03.2012 Ковачки не знаел защо е в съда . 117| 6695 |12.03.2012 Костов пита Борисов: Защо ГДБОП се държи като държава в държавата? . 29| 5313 |01.03.2012 Защо изобщо се взимат бонуси, питат от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads