Реклама / Ads
0| 2709 |03.11.2022 НОВИНИ

Кметът Пенчо Милков представи бизнес потенциала на Русе на посланика на Япония Нарахира Хироши

.
Посланикът на Япония в България Н. Пр. Нарахира Хирошии кметът на Русе Пенчо Милков
Извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Н. Пр. Нарахира Хироши бе днес на работно посещение в Русе. Той бе придружен от Кей Танеда, първи секретар по икономическите въпроси в посолството. В разговор с кмета Пенчо Милков и неговите заместници бяха обсъдени въпросите за икономиката, туризма и инфраструктурата в Русе и региона.
 

На срещата посланик Хироши сподели, че много от японците са запознати с основните български богатства, но е останал приятно изненадан, пристигайки в България през 2020г.

„Страната ви разполага с красива природа, богата история от древността и мисля, че българите могат да се гордеят много, както с нея, така и с отличната си селскостопанска продукция“, сподели той.

 

Според Н. Пр. Хироши България предоставя отлични човешки ресурси и възможности за развитие на стартъпи. Той поздрави кмета за въвеждането на обучения по роботика във всички детски градини в общината. „В Индустриалния парк на Русе до няколко месеца трябва да заработи обучителен център за кадри въз основа на Меморандума ни за сътрудничество с Тракия индустриална зона. С ръководството ѝ поддържаме близък контакт и възприемаме управленски модели от тях, тъй като тя е най-успешният пример за публично-частно партньорство в Южна България“, каза Пенчо Милков.


.

Сред основните предимства за развитие на бизнес в Русе и региона са географското местоположение и близостта с румънската столица Букурещ, Русенският университет като образователен център за целия Дунавския регион и въвеждането на редица мерки за прозрачност, които общинското ръководство прилага след инициирани от него срещи и препоръки на 4 от най-големите антикорупционни организации в света.

 

Японският посланик постави въпроса и за изграждането на втори мост между България и Румъния до Русе и финансирането, с което той би се реализирал. Милков сподели, че текстът на споразумението, с което двете страни се съгласяват да работят за трети мост, все още не е публичен. Двамата с Хироши се съгласиха, че мащабният проект е от критична важност за България и реализирането му не търпи отлагане.

 

Обсъдена бе и необходимостта от създаването и налагането на национални туристически маршрути от страна на туристическото министерство, в рамките на които отделните общини съвместно с бизнеса да осигурят отделните туристически продукти.


.

В края на срещата кметът изрази готовност да работи за задълбочаването на двустранните отношения между България и Япония. През май се очаква бизнес делегация да пристигне в града ни от Осака, а Милков отправи предложение и за организирането на бизнес среща с действащите фирми в района, в която да вземе участие самият посланик и представители на Българо-Японския икономически съвет на Констанца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2781 |01.11.2022 Кметът на Лондон се бори за таван на наемите . 1| 2751 |31.10.2022 Кметът Кличко: Руските ракети оставиха без вода 80% от жителите на Киев . 0| 2944 |31.10.2022 Кметът Пенчо Милков връчи Награда „Русе – 21. век“ в навечерието на Деня на будителите . 0| 3032 |26.10.2022 Пловдивчани на пореден протест заради Водната палата, кметът нарече бунта политически

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads