Реклама / Ads
0| 2261 |02.08.2024 НОВИНИ

Кметът на Русе Пенчо Милков отличи Стефан Стефанов и Никола Димов за „Спортист на месеца“

.
Спортистът Стефан Стефанов (вляво) и кметът на Русе Пенчо Милков (вдясно)
Възпитаниците на Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ Стефан Стефанов и Никола Димов бяха отличени от кмета Пенчо Милков за „Спортисти на месеца“ съответно за май и юни.
 

„Пожелавам ви сила и мъдрост, за да съграждате и отстоявате понякога трудните решения. Наученото в Спортното училище ще ви помага през целия ви живот и ще ви вдъхва увереност в способностите ви“, обърна се кметът към младите спортисти.

 

Стефан Стефанова е родом от Тутракан и е възпитаник на Спортен клуб по борба „Юнак – Локомотив“ с личен треньор Сава Семков. Още с дебюта си на европейско първенство за момчета през месец май стана европейски шампион до 15 години в Лутраки, Гърция. На финала при 85-килограмовите на свободния стил той се наложи с технически туш 10:0 над молдовеца Еуген Дохатер за 82 секунди. Младият борец е и шампион на България при момчетата в категория до 85 кг. и над 85 кг. Русенецът ще бъде осми клас през новата учебна година.

 

Никола Димов тренира кану-каяк в русенския клуб „Локомотив“ и вече е републикански шампион. Младият спортист е и носител на два сребърни медала от Държавния индивидуален шампионат за юноши старша възраст. Русенският гребец произлиза от спортно семейство – майка му се е занимавала с гимнастика, а баща му е тренирал футбол. Гребецът живее в село Николово и всеки ден се придвижва до града с колело, като по неговите думи това му помага значително за подготовката за състезания.


.

 

На срещата присъстваха също заместник-кметът Борислав Рачев, директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов и директорът на Спортното училище Евгени Недев.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2832 |02.08.2024 Пеевски показа списък с "касиерите в енергетиката на мистър Кеш" . 1| 2381 |02.08.2024 Съдът отложи делото за освобождаването на Андрей Гюров от управителния съвет на БНБ . 1| 2378 |02.08.2024 Хранителната индустрия скочи срещу прекалените мерки за данъчен контрол, подкрепиха лозарите . 1| 2568 |02.08.2024 Гл. комисар Александър Джартов: Вятърът създава проблеми навсякъде, където има пожари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads