Реклама / Ads
5| 4143 |11.03.2019 НОВИНИ

Кметът на Созопол е обвинен в присвояване на близо 2 млн. лв.

.
Панайот Рейзи Източник: БГНЕС
Софийската градска прокуратура обвини кметът на Созопол Панайот Рейзи за извършено длъжностно присвояване в особено големи размери. Случаите са от периода 2014-2017 г.
 

Софийската градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение на Панайот Рейзи – кмет на община Созопол, за извършено от него длъжностно присвояване в особено големи размери. Според обвинението действията му  представляват особено тежък случай, осъществени са в съучастие, при условията на продължавано престъпление и чрез улесняващи документни престъпления, съобщи БГНЕС.

 

Рейзи е привлечен към наказателна отговорност за общо 33 отделни деяния, като извършител, в качеството си на длъжностно лице и в съучастие с друго длъжностно лице от община Созопол. Обвинението смята, че той е присвоил чужди пари в общ размер 1 989 474,08 лв.,собственост на община Созопол, поверени му да ги управлява, като присвояването е в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Сумите са усвоявани в  периода от 29.08.2014 г. до 27.03.2017 г. в гр. Созопол, при условията на продължавано престъпление.

 

Спрямо Рейзи е взета мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде признат за виновен от съда, го заплашва лишаване от свобода от 10 до 20 г., както и конфискация на част или цялото имущество, и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност.

 

За улесняване на присвояването кметът, който в момента е в третия си мандат начело на Созопол, е извършил и документни престъпления, като съзнателно се ползвал от неистински частни документи – договори и фактури. Престъпната деятелност на Рейзи се изразявала с изплащането на суми от бюджета на Община Созопол по фактури за извършени строително-монтажни работи. Като основание за банковия превод се сочели договори за извършени строително-монтажни работи, но сумите постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с фирмата изпълнител. Самите фактури и договори не произхождали от лицата, сочени за техни автори.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4897 |11.03.2019 ИТ експерт: Обвинените за пирамида за милиарди са действали по класическа технология . 3| 5687 |09.03.2019 Арестуваният за криптовалутата българин е обвинен за присвояването на 3,3 млрд. евро . 3| 4706 |08.03.2019 Кьовеши с ново обвинение в Румъния . 0| 3934 |08.03.2019 Двама полицаи и още 13 са обвинени за участие в престъпна група

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads