Реклама / Ads
1| 3292 |27.01.2021 НОВИНИ

Снегът затвори Троянския проход. Движението в страната - затруднено

.
Източник: БГНЕС
За всички превозни средства е затворен троянския проход. Причината - обилните снеговалежи, бурния вятър и ниската видимост. Остава усложнена обстановката и по останалите участъци от пътната мрежа в страната.
 

1320 снегопочистващи машини са обработвали през нощта пътищата от републиканска пътна мрежа, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. От Агенция “Пътна инфраструктура” призовават водачите да карат с повишено внимание и добре подготвени за зимни условия. 


Тежкотоварните автомобили задължително да се движат с вериги. 


Временно е ограничено движението за камиони над 12 тона по АМ “Хемус” край София. Забрана има и в проходите “Превала”, “Рожен” и по пътя Девин-Михалково. Спряно е движението по пътя Ботевград – Мездра, по пътя от Търговище до пътен възел “Коритна“, както и по пътя от разклона за Бяла до пътен възел “Коритна“.


За почистване е ограничено преминаването на всички автомобили по пътя Аксаковска панорама – Кичево, на територията на област Варна, както и по пътя Балчик – Албена и пътя Аксаковска панорама – Кичево.


Поради снеговалеж и навявания е спряно преминаването на всички МПС по пътя Шумен – Каолиново в участъка между селата Златна нива и Войвода. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут: в посока Шумен – по път III-701, а в обратна посока по път Шумен – с. Златна нива и път III-2007 до Каолиново, информират още от АПИ. 


По-рано днес бе съобщено и за лека катастрофа с пътнически автобус на пътя Русе-Бяла. При инцидента няма пострадали.


За днес е определен оранжев код за потенциално опасно време, снеговалежи и вятър в 9 области: Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Варна, Шумен, Сливен, Бургас и Ямбол. В областите Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково и Кърджали е определен жълт код за снеговалеж и бурен вятър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3143 |15.01.2021 Снегът спира, температурите до минус 5 градуса . 1| 3768 |08.01.2021 АПИ: Снегът идва! Пътувайте подготвени за зимата . 11| 4065 |20.12.2020 Новият щам на COVID-19 затвори границите на Нидерландия и Великобритания . 14| 5330 |09.12.2020 Доц. Велизарова: Трябваше да затворим по-рано. Мислите ли, че на 21 моловете няма да пращят по шевовете?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads