Реклама / Ads
0| 12183 |01.08.2022 НОВИНИ

Кой кой е в новия служебен кабинет на Радев?

.
След политическите трусове в коалицията е ясно - отиваме на предсрочни избори на 2-ри октомври, а днес беше назначен и служебен кабинет. Много от имената, които циркулираха в публичното пространство, се потвърдиха. Ето кой кой е в новия служебен кабинет на Румен Радев.
 

Гълъб Донев

 

Гълъб Донев ще е премиер в новия служебен кабинет. Той вече беше част от временна изпълнителна власт преди няколко месеца, когато пое управлението на социалното министерство във второ служебно правителство на Стефан Янев. Тогава Донев бе вицепремиер. 

 

Роден е на 28 февруари 1967 г. в София. Завършва 35-а руска езикова гимназия в родния си град. След това завършва политически профил във военновъздушното училище “Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. 

 

Завършва магистратура по финанси в УНСС, а след това и право в Русенския университет. Специализирал е бизнес и мениджмънт в УНСС. В периода 2001 – 2007 е директор на дирекция “Условия на труд и управление при кризи“ към Министерството на труда и социалната политика. Между 2005 и 2006 г. изпълнява длъжността главен секретар в Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е член на Надзорния съвет на НОИ и изпълнителен директор на Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда“. От 2008 г. става председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж. На следващата година е назначен за заместник-председател на Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси“.

 

Политическата му кариера минава няколко пъти през социалното министерство. От 2014 до 2016 г. е заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика. След това е заместник-директор на дирекция “Административно и информационно обслужване“ и зам.-директор на дирекция “Вътрешен одит“ на Министерството на отбраната. От 27 януари до 4 май 2017 г. е служебен министър на труда и социалната политика.

 

Лазар Лазаров - МТСП

 

Вицепремиер и социален министър в новия служебен кабинет на Румен Радев е Лазар Лазаров. Роден е а 18 март 1970 г. в София. Завършил е УНСС, специалност “Макроикономика“ през 1996г. Магистър по икономика. Завършил е и курс по “Мониторинг и оценка на социални програми и проекти по методологията на Международната организация на труда“.

 

От 1995 г. последователно е заемал консултантски, експертни и управленски позиции в Националната служба по заетостта (понастоящем Агенция по заетостта), Българската стопанска камара, Икономическия и социален съвет, Народното събрание, Министерството на труда и социалната политика и Фонд “Условия на труд“.

Бил е съветник на министъра на труда и социалната политика от август 2005 до ноември 2007 г., а от ноември 2007 г. до юли 2009 г. Лазар Лазаров е заместник-министър на труда и социалната политика. От август 2009 г. до юни 2013 г. е бил главен експертен сътрудник към Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание. В периодите юни 2013 - август 2014 г., ноември 2014 г. - май 2016 г., февруари 2017 г.- май 2017 г., както и от края на септември 2017 г. досега Лазар Лазаров е заместник-министър на труда и социалната политика.

 

Христо Алексиев - транспорт

 

Христо Алексиев е бивш служебен министър на транспорта във втория кабинет на Стефан Янев. Той управляваше ведомството по време на скандала със заседналия край Камен бряг кораб “Вера су”. След излъчването на редовно правителство Алексиев бе назначен  за секретар по икономика на президента Румен Радев.

 

Роден е на 19 септември 1980 г. През 2004 г. завършва политология в Пловдивския университет, а след това магистратура по “Международни икономически отношения“ в УНСС (2008). От 2002 до 2005 г. ръководи проекти, свързани с местното самоуправление и координира информационния младежки център ЕВРОДЕСК. Между 2005 и 2007 г. е експерт в кабинета на министъра на транспорта. В периода 2007 – 2010 г. работи последователно като заместник-генерален директор и съветник на Управителния съвет на ДП НКЖИ.

 

От 27 януари до 4 май 2017 г. е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

Иван Демерджиев - МВР 

 

Иван Демерджиев вече е бил начело на правосъдното министерство във второто правителство на Стефан Янев. Той бе назначен след оттеглянето на Янаки Стоилов, който стана съдия в Конституционния съд. 

 

Демерджиев е роден в Пловдив през 1975 г.

 

През 2001 г. завършва магистърска степен по право в “Пловдивския университет Паисий Хилендарски“. Бил е председател на Асоциацията на студентите юристи, Пловдив.

От октомври 2001 г. е адвокат, вписан в Адвокатската колегия в Пловдив. През февруари 2007 г. става съдружник и управител на Адвокатско дружество “Демерджиев, Петров и Баев“.

 

От юни 2016 г. е член на Адвокатския съвет на Адвокатската колегия в Пловдив, а в периода от юли 2016 до февруари 2019 г. е секретар на съвета. Между февруари 2019 и май 2021 г. е председател на колегията.

 

Атанас Пеканов - управление на европейските средства

 

Това не е нов ресор за Атанас Пеканов. Той заемаше същия пост в първия служебен кабинет на Стефан Янев. Пеканов работи активно по изработването на новия План за възстановяване и устойчивост.

 

Роден е през 1991 г. в Атина, Гърция. Завършва 91-ва немска езикова гимназия “Проф. Константин Гълъбов“ в София, а след това икономика във Виенския университет по икономика и бизнес и магистратура по икономическа политика в Лондонския университетски колеж.


Работи в Европейската централна банка във Франкфурт, Германия, през 2016 г. От 2017 г. работи в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO) на позиция икономист, с фокус върху макроикономическата политика, паричната и фискална политика, като публикува изследвания по теми, свързани с австрийската и европейската икономика. В тази си роля, участва активно в дискусии по отношение на Европейския паричен съюз и стъпките за довършване на архитектурата му. От 2017 г. е и докторант във Виенския икономически университет, като основни теми на научната му работа са паричната и фискална политика в Еврозоната, Европейския паричен съюз, както и употребата на иновативни макромодели (HANK), използващи микроданни за икономическото поведение на домакинствата.


През 2015 г. печели годишния конкурс за стипендианти (степен магистри) на Българската народна банка с есе на тема „Ефектите от икономически санкции“ и развива научна разработка на тема “Употреба на антицикличния капиталов буфер в страните-членки на ЕС”, по-късно публикувано като коментарно изследване от ESRB. През 2019 г. печели годишния конкурс за стипендианти (степен докторанти) на БНБ с есе за равновесните лихвени проценти и като част от стипендията развива научна разработка на тема “Синхронизация на бизнес цикъла в Европейския паричен съюз”.


През 2018 г. печели годишната стипендия за дисертация за млади учени на Австрийската икономически асоциация, за идеи свързани с употреба на данни за дистрибутивните ефекти на макроикономическата политика.


През академичната 2019/2020 година е стипендиант по изследователската програма Fulbright и посещава икономическия факултeт на Харвардския университет. Изследванията му са фокусирани върху новото поколение макроикономически модели (Heterogeneous Agents New Keynesian Macro), които изследват ефектите от фискалната и парична политика върху разпределението на доходите. Представя научни изследвания в тази сфера на конференции като 11th Conference on Macroeconomics and Survey Data, организирана от института Ifo в Мюнхен; Workshop Empirical Monetary Economics, организиран от OFCE и Сианс По в Париж; Banque de France/SUERF Symposium 2019 и други.


От лятото на 2020 г. участва заедно с Немския институт за икономически изследвания в проект, в рамките на който изготвя изследвания за ефектите на актуалната парична политика в рамките на Monetary Policy Dialogue на Европейския парламент – тримесечното изслушване на Президента на Европейската централна банка в Европарламента. До момента са публикувани две негови изследвания в тази серия –  по отношение на ефектите от негативните лихвени проценти (Low for Long: Side Effects of Negative Interest Rates[8]) и по отношение на несигурността, предизвикана от пандемията, върху паричната политика (Effects of Pandemic-Induced Uncertainty on Monetary Policy[9]).

Член е на Инициативата за млади изследователи на Института за ново икономическо мислене. Член е на Съвета за икономическо и социално развитие към Президента на Република България.

 

Росица Атанасова Велкова-Желева - финанси 

 

Росица Велкова е родена през 1972 г. в София.

 

Придобива магистърска степен по финанси в Университета за национално и световно стопанство.

 

През 1993 г. започва работа в Министерството на финансите (МФ) и притежава професионален опит в МФ от 28 години. От 2001 г. до 2017  е началник на отдел “Устойчиво икономическо развитие” в дирекция “Държавни разходи“ със сфера на дейност бюджетно финансиране на първостепенни разпоредители с бюджет. В периода 2000-2001 г. е заместник-председател на съществуващата по това време “Държавна агенция за осигурителен надзор“.

 

През 2008-2009 г. представлява Република България в групата на финансовите експерти и във Финансовата комисия, които обсъждат бюджетните, финансовите и административните въпроси на ЮНЕСКО.

 

В периода ноември 2017 - април 2021 г. е заместник-министър  на финансите. Тогава на власт е правителството на ГЕРБ. Желева е зам.-министър във ведомството, което управлява Владислав Горанов до отстраняването му. На негово място след това застава Кирил Ананиев, а Желева остава на поста си до края на мандата на кабинета “Борисов 3”.

 

От април 2021 г. до декември 2021 г. е изпълнявала длъжността директор на дирекция “Държавни разходи“ в МФ и от декември 2021 г. до момента е заместник-министър на финансите в министерството, оглавявано доскоро от Асен Василев от ПП. 

 

Димитър Стоянов - отбрана 

 

Интересно е назначаването на Димитър Стоянов за служебен министър на отбраната. Стоянов е секретар на президента Румен Радев - един от верните служители на държавния глава. 

 

Стоянов е бивш офицер от 21-ви авиополк в Узунджово, където започва военната си кариера като техник. Преминал е през редица командно-инженерни длъжности, последната от които е заместник-командир по авиационна техника и въоръжение в Трета изтребителна авиобаза „Граф Игнатиево“. 


От 2009 г. е началник на щаб в авиобазата. През периода 2013 – 2016 г. заема различни длъжности в Командването на Военновъздушните сили на Република България, последната от които е началник на щаба на ВВС.


С указ от 23 януари 2017 г. е назначен за главен секретар на президента Румен Радев. Във втория мандат на президента Радев е назначен за главен секретар с указ от 22 януари 2022 г.

 

Асен Меджидиев - здравеопазване 

 

Асен Меджидиев е роден през 1968 г.

 

Завършва медицина към Висшия медицински институт в София през 1994 г. В началото на професионалното си развитие работи като лекар-ординатор в Отделение по белодробни болести на Пета градска клинична болница. В периода 1995 г. -2011 г. е УНГ специалист и бронхоскопист към Клиника по оториноларингология и лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ "Св. Анна". През 2010 г. завършва и висше образование по Здравен мениджмънт към Медицинския университет в София.

 

От 2012 г. е част от екипа на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Създава и ръководи първото отделение по УНГ болести в лечебното заведение и инициира Националната програма “Детско здраве “Пирогов“ за провеждане на високоспециализирани профилактични прегледи в страната. 

 

Д-р Меджидиев има редица публикации на тема УНГ и бронхология в български и международни издания. Взима участие във форуми и конгреси в страната и чужбина. Има проведени специализации в Германия, Хърватия и Швейцария. Член е на Българския лекарски съюз (БЛС), като от 2018 г. е председател на УС на Столичната лекарска колегия към БЛС.

 

Иван Шишков - МРРБ 

 

Арх. Иван Шишков е новият служебен регионален министър. Бил е зам.-министър в същото ведомство по времето на Виолета Комитова, която е един от учредителите на новата партия на Стефан Янев - “Български възход”. 

 

Той постъпи първоначално в МРРБ като съветник на Комитова по въпросите на градуостройството и член на нейния политически кабинет, но само след няколко седмици бе преназначен за заместник.

 

Шишков беше единственият, подал оставка като главен архитект на столичния район “Триадица” след трагичния инцидент, при който дете загина от токов удар, след като настъпи шахта. 

 

Има 20-годишен опит в градоустройството, бил е главен архитект и на други места в столицата, а и в градове близки до София.

 

Сашо Пенов - образование

 

Сашо Пенов е магистър по право от Юридически факултет (ЮФ) на Софийски университет “ Св. Климент Охридски“ (1986). Преподавател в Юридическия факултет от 1987 г. (асистент), 2000 г. (доцент), 2012 г. ( професор) по дисциплините финансово право, данъчно право, международно данъчно право в ЮФ. Доктор по право (1996 г.).


Специализирал е в университета в Хамбург, Германия (с Вайтзекерова стипендия и защитена магистърска степен по право в същия университет 1991-1992), в Международния център за подготовка на кадри при ОИСР - Виена, Австрия (1993); в университета в Атина, Гърция (1995); в университета в Саарбрюкен, Германия (2001, 2004); в САЩ (2002).


Ръководител на Катедрата по административноправни науки (2010-2018 г.), декан на ЮФ (2011-2018). Работил е като експерт в Главно управление на данъчната администрация (1989-1990) и ръководител на отдел „Данъчни спогодби“ (1992-1994 г.). Бил е член на Консултативния съвет по законодателството при ХХХІХ (2001-2005) и ХL (2005-2009) Народно събрание. Член на Правния съвет при Президента на Република България и председател на Комисията за опрощаване на несъбираеми държавни вземания в периода от 2002 г. до 2011 г.


Адвокат в Софийска адвокатска колегия от 1994 г.

 

Николай Милков - МВнР

 

Николай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.

 

Завършил е Френската гимназия в София, а висшето си образование получава в Департамента по Международни отношения на УНСС.

 

Професионалното си развитие започва в научната сфера, а през 1991 г. му е присъдена научната степен доктор за дисертация в сферата на международните отношения и най-новата история. 

 

В държавната администрация започва работа през 1992 г., като първоначално заема различни длъжности на цивилен служител в Министерството на отбраната. След това преминава на работа в Министерството на външните работи, но през 2010 г. след конкурс се завръща в Министерството на отбраната като постоянен секретар. 

 

В МВнР е на работа от 1997 г. В дипломатическата служба е заемал различни длъжности, сред които директор на Дирекция “Външнополитическо планиране, информация и координация“, заместник-министър на външните работи с ресори на отговорност европейски страни, включително ЮИЕ, и въпроси на сигурността. В това си качество е член на Комисията за експортен контрол и секретар на Междуведомствения комитет за членството на Република България в НАТО. Бил е посланик на България в Румъния и Канада, генерален консул в Ню Йорк. Понастоящем е извънреден и пълномощен посланик във Френската република и Княжество Монако и постоянен представител в ЮНЕСКО.

 

Крум Зарков - правосъдие 

 

Крум Зарков е новият служебен министър на правосъдието. Това може би е знаково назначение, което може би прокарва още една разделителна линия между държавния глава Румен Радев и лидерката на левицата Корнелия Нинова. Причината - Зарков е вътрешна опозиция на Нинова в БСП. 

 

Крум Зарков е роден през 1982 г. в София.


Завършва 9-а Френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин“ в София. През 2007 г. се дипломира като магистър в Университета Париж 1 “Пантеон - Сорбона“ в специалност “Международно право и право на международните организации“. В същата година получава диплома за завършен курс от Института по политически науки – Париж, Франация.


От 2007 г. до 2010 г. се занимава с изследователска и научна дейност в Центъра за изследване и науки в областта на международното публично право на Университета Париж 1 “Пантеон - Сорбона“. През 2010 г. постъпва на работа като инспектор – юрист в Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.  

В 41-ото и 42-ото Народно събрание работи като главен експертен сътрудник към Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. В периода 2014 – 2016 г. е експертен сътрудник към депутата от Европейския парламент Георги Пирински (Групата на социалистите и демократите).

 

Народен представител и член на Комисията по правните въпроси в 44-ото, 45-ото, 46-oто и 47-ото Народно събрание.

 

Велислав Минеков

 

Проф. Велислав Минеков е едно от познатите лица на културния и обществено-политическия живот у нас. Бил е министър на културата и в двете служебни правителства на Стефан Янев. Част от “Отровното трио” - едни от организаторите на протестите срещу правителството на Бойко Борисов през 2020 г. 

 

Минеков беше знаков министър на културата в служебните правителства на Янев. Заговори за огромни злоупотреби по време на управлението на ГЕРБ. Той бе и министърът, който предизвика гнева на редакцията на в. “Труд” заради скандала с неплатения наем.

 

Велислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА).


Завършва образованието си в Националната художествена академия и специализира в Хамбург, Германия.


Преподавател е по скулптура, металодизайн, художествено метолеене, художествено каменоделие и реставрация в България, Германия, Турция и ОАЕ.

 

Представен е с монументални и кавалетни творби в България, САЩ, Германия, Русия, Украйна, Корея, Испания, Италия, Люксембург, Холандия, Дания, Швеция, Швейцария, Сингапур, Китай, Мароко, Ливан, Босна, Сърбия, Бразилия и Обединените арабски емирства. Награждаван е като участник в множество международни симпозиуми, конкурси и изложби.

 

Член е на творчески съюзи в Европа и организации, подпомагащи закрилата на културното наследство.

 

Росица Атанасова Карамфилова-Благова - МОСВ 

 

Д-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управление на околната среда. Повече от 17 години работи в системата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), последователно заемайки експертни и ръководни длъжности – от младши експерт до изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС).


Магистър-инженер е по „Екология и опазване на околната среда“ в Химико-технологичен и металургичен университет (ХТМУ) в София. Защитава успешно докторска степен на тема „Изследване възможността за получаване на биогаз чрез анаеробно разграждане на някои нетрадиционни отпадъчни биопродукти“ в ХТМУ, където е работила и като хоноруван преподавател. 


През 2005 г. започва трудовия си стаж в ИАОС към МОСВ и в продължение на 11 години заема различни експертни длъжности в сферата на управление и мониторинг на отпадъците, екологични индикатори, контрол на качеството при инвентаризация на парниковите газове и национален координатор (NFP) към Европейската агенция по околна среда. От 2016 г. заема ръководни позиции към звената за стратегическо планиране и международни програми и проекти в МОСВ.


Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околна среда от април 2021 г. Член на Борда на директорите на Европейската агенция по околна среда. Притежава и опит от участие в редица национални и международни проекти в сферата на околната среда. 


Явор Гечев - земеделие 

 

Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.


През 2001 г. завършва Аграрен университет Пловдив. Магистър е по “Растителна защита”. Има няколко специализации – професионални квалификации по “Управленски умения”, “Политически мениджмънт”, “Публични политики” и “Политически мениджмънт” в Нов български университет, Българско училище за политика и Съвета на Европа /Страсбург/.


Първите години от професионалната му биография са на земеделски производител. След това започва да трупа сериозен професионален опит в Държавен фонд „Земеделие“, започва като експерт и стига до поста ръководител на Регионална разплащателна агенция – Пловдив.


От 2013 г. е депутат в 42-ото Народно събрание от “Коалиция за България”. През същата година е назначен за заместник-министър на земеделието и храните.

 

Явор Гечев е третият председател на Национален съюз на земеделските кооперации в България. Избран е на този пост на 28 юни 2016 г. и го заема до май 2021 г., когато е поканен и впоследствие заема отново поста на заместник-министър на земеделието, храните и горите в двете служебни правителства, назначени от  президента Румен Радев.

 

Никола Стоянов - икономика

 

Никола Стоянов е роден през 1976 г. в София. Завършва „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дипломиран е в магистърските програми „Европейско и международно търговско право“ и „Немско право за чужденци“ в Мюнхенския университет “Ludwig-Maximilian”. Притежава опит в развитието на стартиращи компании, подкрепа за малки и средни предприятия и инвестициите.

 

В частния сектор е основал, ръководил и подпомагал множество компании. В период от 8 години ръководи компания, която е ексклузивен партньор за Югоизточна Европа на експортни организации, Агенции за подпомагане на малки и средни предприятия и Агенции за инвестиции от Европа, Азия и САЩ. Участва като ръководител или експерт в над 1000 проекта, като стратегически партньор на чужди компании при навлизането им на пазари в Източна Европа, търсене на нови доставчици, преструктуриране и инвестиции.


В публичния сектор е заемал позициите съветник в Министерството на икономиката, както и изпълнителен директор и заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция “Насърчаване на малките и средните предприятия“. През 2021 г. е назначен за председател на Съвета на директорите на “Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД, като участва в ръководството на дружеството до средата на 2022 г. 

 

Росен Христов - енергетика

 

Росен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския университет в САЩ. Има многогодишен опит в енергетиката, заемайки високи отговорни позиции в международни компании. Международно признат специалист по придобивания и реструктуриране на предприятия, решаване на кризисни ситуации, стратегии и развитие.


Работил е за италианската енергийна компания „Енел“, отговаряйки за реструктурирането и интеграцията на придобитите мащабни енергийни дъщерни компании в Гърция, Франция и Русия. След това е регионален директор за Източна Европа и Латинска Америка в нидерландската компания за ремонт и поддръжка на енергийни активи „Дицман“ и ръководи придобиването на „Енергоремонт Холдинг“ в България, на която става по-късно председател на управителния съвет.


В последните години се занимава с инвестиции в стартиращи компании с фокус върху зелените технологии. Говори свободно 4 езика и е член на МЕНСА.

 

Александър Пулев - иновации и растеж

 

Александър Пулев е роден на 5 февруари 1981 г. в Пловдив. Той е магистър по финанси на Оксфордския университет и бакалавър по информационни системи и финанси на Университета в Мейн, САЩ.


Професионалната му кариера преминава през „УниКредит“, където четири години е бил директор „Инвестиционно банкиране“; Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в която шест години е главен банкер; мениджър „Консултации по сделки“ в „Ърнст и Янг“.


Работил е в международни компании като „Ситигруп Глоубъл Маркетс“, „Браун Брадърс Хариман“ и „Дженеръл Електрик“.


Александър Пулев има дългогодишен опит в проектното финансиране и в структурирането на транзакции, вариращи от дялово инвестиране до синдикиране на хибриден и старши дълг. Управлявал е портфолио от стартиращи компании на „Булбанк“ и е бил координатор на програмата за рисков капитал на ЕБВР за Балканите.


Заместник-министър на транспорта и съобщенията в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев за периода от септември до декември 2021 г.

 

Илин Димитров - туризъм

 

Илин Димитров е роден през 1983 г.


Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на немски език „Гео Милев“ в Добрич.


Притежава 3 бакалавърски степени от различни университети и колежи (по управление на хотели и ресторанти, стопанско управление, маркетинг и мениджмънт), магистратура („Стопанско управление“) и докторска степен в направление „Туризъм“.


Работи в сектора на туризма от 2000 година, като е преминал през различни длъжности. В периода 2020-2021 е председател на Варненска туристическа камара.


Преподавател от 11 години в Колеж по туризъм-Варна и директор на център „Кариери, Маркетинг и Предприемачество“ в ИУ-Варна. От 2008 до 2021 се занимава паралелно с предприемаческа дейност.


В 47-ото Народно събрание е депутат от “Продължаваме промяната” и председател на постоянната Комисия по туризъм.

 

Весела Лечева - спорт

 

Весела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново.


Завършва Националната спортна академия със степен доктор на спортните науки.


Постиженията ѝ в спортната стрелба я поставят сред най-значимите спортисти на България за всички времена – сребърни медали от Олимпийските игри в Сеул (1988 г.) и в Барселона (1992 г.), петкратен световен шампион, осемкратен европейски шампион, четирикратен носител на Световната купа, многократен световен рекордьор. През 2007 година в Мюнхен е избрана за стрелец на ХХ век. За постигнатите върхови европейски, световни и олимпийски резултати в спортната стрелба Весела Лечева е обявена за почетен гражданин на Велико Търново.


Народен представител е в 39-ото, 40-ото, 44-ото и 45-ото Народно събрание. В периода 2005-2009 година е председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Под нейното ръководство институцията става двигател на множество програми, насочени към достъп до спорт на децата в училище, както и за подкрепа и развитие на млади спортни таланти.

 

Само преди дни Весела Лечева бе един от социалистите, призовали БСП да се оттегли от преговорите за кабинет с отворено писмо. Причината - експулсирането на руски дипломати. 

 

Георги Тодоров - електронно управление


Георги Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Столична община и частния бизнес. 

 

През годините е бил министър и заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в четири правителства, председател на Управителния съвет на ДП “Пристанищна инфраструктура“, председател на Съвета на директорите на “Информационно обслужване“ АД, председател на Съвета на директорите на “Български пощи“ АД, заместник-председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас“, член на Съвета на директорите на “България Еър“ ЕАД и пр.

 

Георги Тодоров притежава дългогодишен експертен и управленски опит, отговарял е както за сектор “Информационни технологии и съобщения“, така и за сектор “Транспорт“, както и за процеса по цифровизация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3622 |01.08.2022 Радев назначи служебен кабинет. На 2-ри октомври ще са изборите . 0| 2991 |01.08.2022 Проф. Николай Денков се отчете за свършеното в МОН. Няма да е в служебния кабинет . 0| 3645 |01.08.2022 Светослав Бенчев: Служебният кабинет трябва да търси всички възможности за доставка на газ . 0| 2946 |01.08.2022 Очаква се Румен Радев да разпусне парламента и да назначи служебен кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads