Реклама / Ads
78| 5645 |26.11.2012 НОВИНИ

Кои напускат СДС?

.
Лидерът на СДС Емил Кабаиванов
Надежда Нейнски няма да бъде обсъждана за изключване от СДС, защото е евродепутат. Нагласите са Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков да бъдат освободени от СДС.
 

Това обяви лидерът на сините Емил Кабаиванов пред ТВ7. ”В СДС стана ясно едно - има отдалечаване от хората и депутатите. Тези хора - Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков - минаха границата. Когато си депутат от СДС, трябва да си коректен към хората, които са те направили народен представител”, обяви Кабаиванов.

Лидерът каза, че СДС не само са посочили безспорна личност като Петър Стоянов за член на Конституционния съд, но с нея са имали и реалния шанс да играят за председател. “Седесарите бяха във възторг от кандидата и с недоумение следяха цялата работа на тези хора”, обясни още той.

Кабаиванов призна за пореден път, че той е поискал среща с премиера Борисов, но на нея не е обсъждано име, което да бъде издигнато от СДС. ”Видя се, че въпросните трима депутати не защитават интересите на СДС. Иван Костов и ДСБ бяха твърдо срещу Петър Стоянов, против бе и БСП.

Задкулисни договорки винаги е имало между Иван Костов и БСП през тези 23 години. Очакваше се Костов, когато бе премиер, да отвори досиетата, не се случи, да направи приватизация, но я направи така, че от нея се обогатиха червените олигарси. Костов и БСП си подават топката. В СДС сме избрали нов път. Слагаме точка на договорките”, поясни Кабаиванов.

Според лидера на сините Иван Костов и Меглена Кунева са като огледални луни на БСП. “СДС е истинска десница. Ще говорим истината и само истината. Какво излиза... Нашите депутати могат за подкрепят кандидатурата на Анастас Анастасов, който бе издигнат от ГЕРБ, но не могат да подкрепят Петър Стоянов. Какво е това”, попита Кабаиванов.

СДС може да участва в коалиция след изборите, но изключва коалиция с ДПС, БСП и крайни националисти, заяви той.

Иван Костов и Надежда Нейнски изгониха от СДС хиляди хора, които сега се връщат. “СДС скъса с Костов и метастазите на костовизма. Почнахме да водим открита политика. Петър Стоянов и Филип Димитров са безспорните личности в дясното. В СДС името на Костов има деструктивно влияние. Той е на принципа колкото по-зле, толкова по-добре за мен. В СДС сложихме точка. В момента изпитваме последните опити да ни се нанасят удари”, завърши Кабаиванов.

Вероятно двама-трима души ще бъдат изключени на днешния Национален съвет на партията, потвърди нагласите и единият от спряганите да си ходят - депутатът от „Синята коалиция” Димо Гяуров, в предаването „Денят започва” на БНТ обаче отрече да е между застрашените, защото "СДС е кауза и начин на мислене и от тази гледна точка няма как някой да ме изключи", каза той.

Гяуров бе категоричен, че преди номинацията на Петър Стоянов не е имало дискусии и обсъждане на други кандидатури, освен неговата.

„Много прозрачно изиграха тази срамна роля хората от Националния изпълнителен съвет, защото можеха да го направят по-интелигентно, а не да изглеждат като едни жени на повикване при ГЕРБ. Опитаха се и нас, парламентарната група, да ни поставят в тази роля”, каза той. Причината кандидатурата на Стоянов да не бъде подкрепена не се крие в личностните му качества, а в начина, по който той е бил номиниран.

„Управляващите прехвърлиха скандала с Марковска върху гърба на СДС, като повикаха г-н Кабаиванов, посочиха му една кандидатура и му възложиха да я издигне. Това е недостойно, това превръща СДС в една дребна, присъдружна организацийка за поръчки”, заяви Гяуров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6062 |26.04.2012 Учредители напускат Капка . 87| 8250 |09.04.2012 Още млади напускат ДСБ и Иван Костов . 37| 5581 |22.11.2011 „Атака” пред разпад - още седем напускат . 0| 5660 |04.11.2011 8 депутати на ГЕРБ напускат НС, стават кметове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads