Реклама / Ads
13| 15051 |03.06.2021 АКТУАЛНО

Кой предложи Желязков за зам.-шеф на Бюрото за контрол на СРС? ДПС...

.
Илко Желязков
Докато замесените страни обясняват, че в мотивите за американските санкции по закона “Магнитски” няма нищо вярно, фактите на практика говорят нещо съвсем различно. Защо? Защото соченият за “подставено лице” на Пеевски - Илко Желязков, е бил предложен за зам.-председател на Националното бюро за контрол на СРС не от кого да е, а от ДПС.
 

Финансовото министерство отвъд океана шамароса България вчера. Стана ясно, че санкции заради корупция са наложени на три лица - Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков. Вашингтон обвърза Пеевски с Желязков и дори го определи като “подставено негово лице”. ДПС и Пеевски обаче крайно се обидиха от всички остри обвинения. Скорострелно бившият депутат разпрати позиция до медиите, в което определи обвиненията като несъстоятелни и заяви, че ще търси правата си в съда. Днес ДПС застанаха плътно зад него и повториха тезата му. 

 

Какво обаче показват фактите? 

 

Според Закона за СРС членовете на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства се назначават по предложение, внесено в Народното събрание и придружено със съответната биография. Разглеждат се от специализирана постоянно комисия в НС в 7-дневен срок. 






И ето точно по тази процедура през 2018 г. Илко Желязков е бил предложен от парламентарната група на ДПС за зам.-председател на Националното бюро. Под предложението стои подписът на Мустафа Карадайъ, а в мотивите се посочва, че Желязков отговаря на всички изисквания по закон. 


.

 

Връзката е много очевидна и е трудно човек се абстрахира от иначе очевидният общ знаменател. Фактите са такива - Пеевски е част от ДПС. Илко Желязков е свързан с Пеевски. ДПС предлагат Илко Желязков за член на Националното бюро за контрол на СРС. Други факти няма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3953 |17.05.2021 Стоян Мирчев, БСП: Ние сме единствената партия, която предложи реални политики . 6| 7678 |21.08.2019 Анна Заркова: Не разбирам защо г-жа М. Николова не предложи направо 100 г. затвор за хакерство . 13| 20323 |03.04.2019 Само във Фрог: Зам.-шефът на КПКОНПИ писал доноси в ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads