Реклама / Ads
21| 9231 |06.03.2021 НОВИНИ

„Разбрахте ли се кой уби Людмил?“, питат майките от „Системата ни убива“

.
Източник: Facebook, ”Системата ни убива”
„Кой уби Людмил? Кой уби детето, разбрахте ли се?“, питат майките от „Системата ни убива“, които днес организират автошествие и протест пред дома на премиера Бойко Борисов. ”
 

Протестиращите настояват за оставка и на кмета на София Йорданка Фандъкова, за която бяха използвани редица определения, някои от които „убийца“ и „крадла“. „Фандъкова - позор, оставка и затвор“, скандират още демонстрантите.

 

 

„Всяка вечер сме на протест и казваме, че това вече не може да се търпи. Не хареваве Борисов, не го понасяме“.

 

Полицейското присъствие е засилено, а полицаите освен да охраняват, дори връщат хора и ги спират да се включат в шествието.

 

„Кой ви плати?“, скандират протестиращите.

 

Демонстрацията продължава и към момента.

 

„Искаме Борисов да излезе очи в очи пред нас и да признае какво е причинил на децата ни, на хората с увреждания. Надяваме се поне този път да не използва деца и внуци за предизборни кампании, той като е уведомен за протеста ни. Цяла година той не намери нито смелост, нито достойнство да излезе пред нас. Ние почти не сме го и виждали да идва на работа. Очакваме го този път да бъде мъж и да излезе“, заяви една от майките преди автошествието да потегли към дома на министър-председателят в Банкя.

 

 

„Отиваме при Борисов и се надяваме, че този път той може и да излезе да се поинтересува защо едни майки, едни жени, седят една година под прозорците му. Всъщност той много добре знае. Досеща се, че не е много удобно да се говори истината. Искането на оставка не е малка работа. Въпрос на морал е. Подаването на оставка е най-смисленото нещо, което един политик може да направи, след като се е провалил, особено пред хората с увреждания“, каза друга майка, участник в протеста днес.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3225 |23.02.2021 Джипитата настояват да им се доставят необходимите ваксини . 32| 5336 |17.02.2021 Граждани питат: Фандъкова, къде ти е достойнството? Оставка! . 9| 4147 |28.01.2021 Експерти питат енергийния министър за новия блок на АЕЦ “Козлодуй” . 19| 4234 |24.01.2021 Протестиращи искат оставката на Деница Сачева, питат къде са парите от компенсациите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads