Реклама / Ads
5| 2524 |14.08.2024 НОВИНИ

Кожарева е в МВР! Ше има ли решение за "кожата на един полицай"? Стоянов не е получил покана /обновена/

.
Калин Стоянов посреща служебния премиер
Бъдещият служебен премиер Горица Кожарева отиде на крака в МВР за среща с вътрешния министър Калин Стоянов. Тя влезе в сградата посрещната от МВР-шефа. Беше посрещната и от нов протест на служители на МВР, този път пред централата на ведомството на ул. "Шести септември". Новата демонстрация в подкрепа на Калин Стоянов е под лозунга "Искаме министър от средите на МВР.
 

Ще удържи ли Кожарева на натиска - от партиите, или от МВР? Става дума за "кожата на един полицай", ако използваме заглавието на популярния филм с Ален Делон.

 

След влизането на Кожарева в МВР бе обявено, че тя провежда среща с професионалното ръководство, в лицето на главния секретар на министеството и областните директори на МВР. Изрично бе посочено, че на срещата не присъства министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

Само преди дни Кожарева започна реденето на новия кабинет именно със среща със Стоянов. Веднага след разговора вътрешният министър обяви, че е останал с впечатление, че Кожарева е подложена на силен политически натиск той да не е следващият вътрешен министър. "Останах с усещането и опасението, че бъдещият служебен премиер ще бъде подложен и е подложен на огромен, дори бих казал брутален, политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство", коментира тогава той след срещата.

Стоянав посочи, че е усетил, че има и други хора, които евентуално са поканени на разговор като кандидати за поста вътрешен министър. Той допусна, че има възможност друг човек да заеме поста, но не коментира кои биха били евентуалните кандидати.

 

Последва протест на служители на СДВР, националната полиция, ГДБОП, отряда за борба с тероризма, жандармерията, които демонстрираха в подкрепа на Стоянов пред парламента. На протеста се появи тогава и самият Калин Стоянов. "Благодаря на колегите, че те ще се опитат да се противопоставят за пореден път на неистовите желания на някои провалени политици да овладеят системата на МВР. Ще се опитат да използват системата като политическа дъвка и като боксов чувал, на който да се упражняват", обяви тогава той. "През последните дни станахме свидетели на това как определени хора, неуспели политици, всячески търсят да си намерят ала-бала министър, който да им съдейства с връщането на загубените около 300 хил. гласа на последните избори", заяви още Стоянов.

 

Политически сили и основно ПП-ДБ настояват Калин Стоянов да не е вътрешен министър, и че това ще е истинския тест за бъдещия премиер Горица Кожарева.

 

Според Кирил Петков от МВР-ръководството  трябва да си тръгнат също Атанас Илков или Стоян Темелакиев.

 

По време на консултациите при президента преди ден от ПП-ДБ отново настояха Стоянов да не бъде в следващия кабинет.

 

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов не е получил покана да бъде министър в следващия служебен кабинет. Това каза той пред журналисти в Копривщица, предаде БТА. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2236 |14.08.2024 Сръбски журналист: Създават напрежение на протестите. Вучич има причина да се тревожи за своята власт . 9| 8787 |14.08.2024 Красимир Манов за ФрогНюз: Няма нещо скандално, в което да не стои подписът на министър Малинов . 7| 2582 |14.08.2024 Байдън с първи коментар за украинското нахлуване в Русия: Това "създаде истинска дилема" за Путин . 8| 2235 |14.08.2024 Почти половината американци смятат, че Камала Харис е по-честна и дисциплинирана от Доналд Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads