Реклама / Ads
4| 5855 |07.06.2011 НОВИНИ

Л.Колев: Не съм убиец, жертва съм на скалъпен процес

.
Може да не съм бил от най-приличните млади граждани на тази държава, но заявявам категорично, че не съм убил сестрите Белнейски, не съм ги познавал и не съм имал нищо общо с тях. Това каза пред съда в Базарджик единственият обвиняем по делото “Белнейски” Лазар Колев.
 

Нямам нищо общо „с това зверско престъпление" и мога спокойно да погледна родителите им в очите и да им каже, че аз не съм убиецът на децата им, категоричен бе той.

Припомняме, на Лазар Колев му бе повдигнато обвинение, че на 28 февруари 2006 г. в м. "Грамадите" край Брацигово е убил по особено жесток и мъчителен начин Росица и Христина Белнейски. Убийството е извършено с цел да се прикрие друго престъпление - изнасилване. За престъпленията, за които е обвинен, Колев ще получи не по малко от 15 години лишаване от свобода, ако бъде доказана вината му.

Обвиняемият посочи по време на съдебното заседание, което продължи повече от един час, че цялото досъдебно производство е водено тенденциозно, преднамерено и е свързано с извършването на множество престъпления от страна на следователя по делото Веселин Мартински.

Не е ли престъпление да ме развеждат постоянно без адвокат и да ми се обяснява, че е по-добре да скоча от прозореца на кабинета, защото иначе ме очаква 100-процентова доживотна присъда, която ми е предварително уговорена, попита съда Колев.

Той посочи, че адвокатът му го предупреждавал, че никога не е губил дело и че неговите дела завършвали винаги с осъдителни присъди. А следователят го заплашвал, че няма да може да се спаси дори да си хване 10 адвоката като Марин Марковски.

Колев си спомни, че преди да излезе експертизата на вещото лице Иван Иванов, която доказва наличие на негово ДНК под ноктите на убитите сестри, той е бил тежко пребит от двама затворници. „Може би следователят ще обясни как след 3 години намериха мое ДНК у Белнейски," коментира още подсъдимият.

Според Лазар Колев единствената цел на процеса е да бъде осъдена една удобна изкупителна жертва, какъвто е самият той.

„Не е ли престъпление, когато обвиняваш един невинен човек, да се явиш мъртво пиян, докато предявяваш материалите по делото," запита риторично подсъдимият и допълни, че неговите адвокати и охраната могат да потвърдят тези негови думи.
„Цигарата на пияния следовател Мартински падна между папките по делото и ако адвокат Марковски не я беше вдигнал, тези папки пред вас щяха да много по-малко," разказа Колев.

Той за пореден път заяви, че е невинен и допълни, че ако има правосъдие в тази държава, той трябва да бъде оправдан. „Ако все пак сте решили да бъда оправдан, ще ви успокоя - не оправдавате виновен изрод," обърна се към съда Колев.
Той не пожела да отговаря на въпроси на прокуратурата и на частните обвинители.

Колев заяви, че процесът не се води честно, тъй като съдебният състав отказва експертизи, поискани от защитата му.
Прокуратурата и частните обвинители поискаха делото да върви към пледоарии. Марин Марковски обаче смята, че процесът не е изяснен и отново поиска разпит на свидетели - Гето Гетов, който е предсрочно пенсиониран полковник в Пазарджик, както и на автомонтьора, който е купил колата на Колев. Освен това Марковски настоява да бъде направена експертиза на самите нокти, за да бъде установено дали те действително съвпадат с тези на сестрите Белнейски.

След дадената почивка съдът отказа да изпълни исканията на защитата и започнаха пледоариите по делото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5757 |29.04.2011 Борисов: Ще уволнявам полицаи, жертва няма да стана . 5| 5282 |17.04.2011 Дянков не бил жертва на телефонни измамници . 96| 6174 |17.03.2011 Станишев: Да не превърнем България в жертва заради Фукушима . 8| 5349 |24.02.2011 Медийната свобода - жертва на картелите и мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads