Реклама / Ads
0| 2631 |06.08.2023 НОВИНИ

Колко струва един детски живот? Близки на загинали в катастрофи се събраха на национален протест

.
Пореден протест на близки на загинали в катастрофи Източник: БНТ
Пред Народното събрание близки на загинали в катастрофи се събраха на пореден национален протест с настояване за по-строги наказания за виновните.
 

Впоследствие протестът се насочи към Орлов мост, за да затвори възловото софийско кръстовище, но в крайна сметка участниците в акцията се отказаха от тази идея, за да покажат, че "обществото оставяме убийците на пътя да пътуват без ограничения или наказания".

 

Ремонтът на жълтите павета не попречи на протестиращите, които макар и в неделен ден искат да напомнят на депутатите, прекратили лятната си ваканция, че работата им е недовършена.

 

Приетите промени в Наказателния кодекс не са достатъчни. Криминализира се само вторият отказ за тест за алкохол и наркотици, а трябва да се наказва още първият.

"Първо, експертизите да бъдат в ясен, точен и конкретен срок.

 

Недопустимо е тройна експертиза да бъде чакана в рамките на четири години. Второто искане, това е терминът "убийство по непредпазливост" да бъде променен с "пътно убийство".

 

Трето, което искаме, това е при причинена смърт при ПТП да няма условни присъди, а да има затвор, и четвърто и не на последно място: при причинена смърт веднага, на лицето, което е причинило смъртта, да му бъде отнета шофьорската книжка", каза Таня Мегданова, майка на загинал младеж от Гоце Делчев.

 

Смъртта на пътя трябва да се води убийство, а не престъпление по непредпазливост, каза и Ясен Бозуков, баща на Дани, загинал през март идентично на случая със смъртта на журналиста Милен Цветков.

 

Родителите са убедени, че в много от случаите, при по-леките наказания има корупция, а целта им днес е да предупреждават и предпазят всички деца на България. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2762 |05.08.2023 Най-скъпият защитник: 90 милиона евро ще струва трансферът на Йошко Гуардиол . 6| 3011 |04.08.2023 Кулеба: Ердоган е единственият човек, който може да убеди Путин да се върне към Черноморската зърнена инициатива . 6| 2737 |03.08.2023 Иван Таков: Формираме единен ляв фронт срещу десните за местните избори в София . 40| 13264 |03.08.2023 Анализаторът Пламен Димитров: Войната между Русия и Украйна - едновременна игра на няколко шахматни дъски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads