Реклама / Ads
0| 2319 |13.08.2024 НОВИНИ

Гл. комисар Александър Джартов за пожарите: Няма усложняване на обстановката, но дежурствата продължават

.
Гл. комисар Александър Джартов, директор на ГДПБЗН Източник: Стопкадър: NOVA NEWS
Обучението на кметовете за използване на системата BG-ALERT започва следващата седмица. Подадените заявки са 40. В това увери директорът на ГДПБЗН гл. комисар Александър Джартов в ефира на NOVA NEWS.
 

Той изтъкна, че обявяване на бедствено положение се прави по определен ред. Кметът на населеното място трябва да се консултира с всички членове на сформирания щаб и да предприеме съответните мерки. Главният комисар допълни, че за предупреждение на населението може да се използват системата BG-ALERT, Националната система за ранно предупреждение и медиите.

 

Джартов информира за борбата с огнените стихии пред последните дни. По думите му към момента няма опасност за населените места. Всички пожари, които възникнаха в понеделник, са локализирани. На места в Пловдивско огънят е загасен.





Няма усложняване на обстановката, но дежурствата продължават, каза още главният комисар.

 

Той изрази мнение и относно ситуацията с двамата огнеборци, пострадали при гасенето на пожара край Вършец. Те бяха ранени, след като автомобилът им се обърнал. Двамата са в добро общо състояние. Единият е с порезни рани по ръката, а другият - с три счупени ребра, отбеляза Джартов.

 

Относно пожара в Северна Македония, който бушува на 3 км от българската граница, Джартов посочи, че на този етап няма опасност за страната ни, тъй като огънят се разпространява в посока север-запад. Той уточни, че на място има екипи на пожарната и горското стопанство и с превантивна цел се правят просеки.





По отношение на пожарите в Гърция специалистът бе категоричен, че страната ни е предложила помощ от два пожарни автомобила с 15 служители, но към момента южната ни съседка не се е възползвала.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2269 |13.08.2024 Петър Витанов: Проблем ще е да продължим без Нинова по ниновски . 10| 2327 |13.08.2024 Николай Марков: Няма да участвам на предстоящите избори с нещото "Величие" . 5| 2653 |13.08.2024 На Марс откриха вода . 19| 4064 |13.08.2024 Европрокуратурата на Кьовеши влезе в "Булгартрансгаз" заради сделката "Боташ"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads