Реклама / Ads
4| 3009 |05.05.2023 НОВИНИ

Консерваторите с тежко поражение на местните избори в Англия

.
Лейбъристите и либералдемократите нанасят тежко поражение на управляващите консерватори във Великобритания Източник: БГНЕС
Преброяването на гласовете от проведените вчера местни избори в Англия продължава, но вече е видно, че лейбъристите и либералдемократите нанасят тежко поражение на управляващите консерватори като печелят общински места за тяхна сметка.
 

Преборяването на гласовете се очаква да приключи преди полунощ, но по всяка вероятност ще се потвърдят предварителните прогнози, че управляващите тори ще загубят около 1 000 места.


Общо местата за разпределяне са 8 000 в 230 общини.


В Лондон, Шотландия и Уелс местни избори не бяха проведени, а в Северна Ирландия бяха отложени за 18 май, заради коронацията утре на крал Чарлз Трети.


Картината до момента показва, че консерваторите губят позиции в ключови общини, включително техни дългогодишни твърдини. Някои депутати от Консевративната партия вече изразиха загриженост, че ще загубят следващите общи избори, които би трябвало да се проведат догодина.


Дейвид Дейвис, бившият министър за Брекзит, дори конкретно посочи с пръст Борис Джонсън и Лиз Тръс, заради тежкото бреме, което те са оставили със скандалите и некомпетентното си управление.

 

Той между другото каза само добри думи за сегашния премиер Риши Сунак, който, според него, не е имал много голям шанс бързо да промени нещата за шестте месеца, откакто е на власт.


Лейбъристите са доволни от представянето си и се надяват тези резултати да се повторят и на общите избори, което ще им гарантира управлението на страната.


Точно това заяви и техният лидер Киър Стармър.


Либералдемократите отново се представят силно и имат голяма заслуга консерваторите да губят в техни твърдини.


Зелената партия също се представя много силно.


Големият специалист по избори професор Джон Къртис заяви, че на базата на днешните резултати може да се заключи, че ако общите избори бяха днес, лейбъристите щяха да съберат 35% от гласовете срещу 26% за консерваторите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2575 |05.05.2023 Консерваторите във Великобритания губят на местните избори . 0| 2645 |04.05.2023 Разчистване на сметки: Един човек е убит, друг е в тежко състояние след стрелба в Каталуния . 3| 2671 |30.04.2023 Мъж тежко пострада след скандал и бой в Мъглиж . 0| 2532 |18.04.2023 Родилката от Сливен остава в тежко състояние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads