Реклама / Ads
17| 4344 |22.01.2024 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Борисов е злото, той направи сглобката и я употребява за превземане на държавата

.
Корнелия Нинова
"Васил Божков не го познавам, но чувам, че е умен и аналитичен човек. Вероятно е направил анализа, че БСП останахме единствени, които в годините сме единни в борбата си със задкулисието, паралелната държава, ГЕРБ, модела Борисов. Всички, които бяхме заедно през 2020 г. срещу този модел, се прегърнаха с него. Само ние останахме принципни и необвързани. Борисов е олицетворение на този модел, срещу който се борим. Той го създаде.", заяви Корнелия Нинова.
 

"Каквото и да говорим за задкулисие и паралелна и превзета държава, той стои в основата на това. Дори и в момента. Той е злото, което направи тази сглобка, употребява я за превземане на държавата, затова ще продължавам да говоря за това", каза още лидерът на БСП по bTV..


Запитана за оценката й за професионалните качества на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, които бяха избрани за конституционни съдии, Нинова каза: "Недостатъчна за постовете, на които бяха изпратени. Освен това ще изпълняват политически поръчки, в това съм убедена. Вместо да пазят Конституцията, ще пазят гърба на Бойко Борисов, Христо Иванов, Кирил Петков и т.н. Това са политически кандидатури и не трябваше да се случва така".

 

"ПП-ДБ предадоха стотици хиляди по площадите. Не мога да повярвам каква трансформация се случи за месеци. Бяхме заедно, целта беше промяната. Сега промяната приключи. Промяната и статуквото се прегърнаха. Може да има много упреци към БСП, но не може да не се отчете обективно, че БСП сме единствените, които не се подчинихме на този начин на правене на политика. Да, компромиси се правят в политиката, но допустими. Това, което те направиха, е не компромис, а предателство.

 

Ние предлагахме надпартийно, програмно правителство, в което всички написваме пет неща като програма. Излъчват се по-скоро експерти отколкото депутати и лидери на партии. Ние всички в парламента контролираме това експертно правителство, което си изпълнява програмата. Щеше парламентът да е контрольорът, а сега парламентът е бюро по труда и то за ниско квалифицирана работна ръка", смята Нинова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 18161 |22.01.2024 Безлов с две хипотези за връщането на Божков . 1| 23147 |22.01.2024 Шофьорите вече могат да проверяват и невръчените си фишове и да ги платят онлайн . 7| 9140 |22.01.2024 Тръмп остана само с един конкурент, Рон Десантис се оттегли . 0| 8893 |22.01.2024 Новооткрит 3D колаген задвижва ставите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads