Реклама / Ads
0| 3365 |14.04.2022 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Напрежение в коалицията има. Това между ИТН и ПП е притеснително

.
Корнелия Нинова
Напрежение в коалицията има. Това между ИТН и ПП е притеснително. От избора на гуверньор на БНБ започнаха нещата. И двамата кандидати не трябваше да са партийно излъчени. Трябваше да се търси човек от бланша. Това каза по БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова: Тя уточни:
 

Споразумението държи коалицията. БСП не спорим за постове, не се караме за пари и договори. Държим да се спазва споразумението.  Предлагаме да се започне с темата за цени и икономика. Българският народ се притеснява по тези въпроси. 

Не бих дала оценка на колегите. Засега министър на отбраната не е променил мнението си да не се изнася оръжие. Решението на МС е да не се изнася оръжие. Не е странно, че имаме различни мнения, важното е да имаме общо решение. 


Решението за Тодор Тагарев го взе Кирил Петков. Ние изразихме позиция, че за нас кандидатурата е неприемлива заради крайните позиции. Имаме нужда от сигурност и спокойствие. Темата с цените и инфлацията са номер едно. РСМ и Украйна са след това. 

Предлагаме три посоки на разсъждения. Видели сме ги като практика от европейски държави. Първо-данъчни въпроси.

 

Възможно ли е да намалим ДДС на регулираните стоки, това е гаранция, че ще се намали цената до крайния потребител. Например - ток, вода, парно. Друг данъчен ефект е да потърсим за акциза за горивата. Помощ на работещите бедни. За пенсионерите - преизчисляване на пенсиите. Друго направление - таван на някои цени.  Румъния наложи таван на цената на енергията. Полша намали ДДС на тока. В трета посока- да фиксираме какво е енергийно бедни. Време е да въведем водни помощи.

 

Трябва да има ред и правила при колекторските фирми. Преди да тормозят някой човек, писмено да се иска да си изпълни задължението. Да не може да се събират повече пари от дължимата. Вчера се изненадах от поведението на някои колеги, накрая нямаше кворум за гласуването. Не зная дали е умишлено. Снощи се разбрахме на коалиционен съвет, че другата седмица ще продължим с този закон. 4 млрд. лева се въртят в този сектор.

 

Тя защити тезата, че руския посланик Елеонора Митрофанова не трябва да се гони, защото това означава "скъсване на отношенията" с Москва. Категорична е, че не трябва да се спират газовите доставки от Русия.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2861 |13.04.2022 Министър Лорер: По скалата от 1 до 10, напрежението в коалицията е около 3 . 0| 2993 |10.04.2022 Напрежението между ПП и ИТН тревожи Нинова . 0| 3410 |01.04.2022 Нинова: Всяко изречение в доклада на Сметната палата за ДКК е престъпление . 0| 3012 |01.04.2022 Напрежение в парламента заради отсъствието на премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads