Реклама / Ads
41| 5739 |08.05.2016 НОВИНИ

Корнелия Нинова обеща обединение на левите сили

.
„Ще работя разумно и спокойно и се надявам, че всички ще проявим мъдрост в този момент да се обединяваме и да не допускаме повече разпиляване на членове и симпатизанти на БСП и на леви хора“. Това заяви новоизбраният председател на БСП Корнелия Нинова в ефира на Бтв.
 

Тя подчерта, че социалистите са излезли от конгреса обединени около идеологията и лявата политика, както и алтернатива на това, което се случва днес в България. „Върху това ще стъпя и всеки ще получи своята възможност да работи и да превърнем тази политика в реалност“, каза още тя.

 Нинова посочи, че през кампанията е чула много неща за себе си, но е предпочела да мълчи по една причина – „хората на БСП са ме научили, че братоубийствените войни помежду ни публично правят партията ни по-слаба“. Председателят на БСП е категорична, че трябва хората да се обединяват и да работят заедно, а не да се противопоставят в такива битки. Ще се опитаме заедно да превърнем парламентарната група в ярка и категорична опозиция, добави тя.

 „Няма да си променя отношението към Бойко Борисов, но ще променя отношението на парламентарната група и на партията. Ще опитаме заедно да я превърнем в ярка и категорична опозиция“, каза още Нинова. По нейните думи до края на годината трябва да се изработи национален план за алтернатива във всички сектори на политика на България с възможно най-широк кръг хора от обществото - учени, млади, съюзи на инвалиди, пенсионери, тези, които имат нужда от БСП като лява партия. „Ще ги поканим на разговор да изготвим заедно алтернативата на ГЕРБ“, допълни тя.

 Корнелия Нинова обясни, че още не е избрала екип, с който ще работи и обеща, когато е готова, да го съобщи. Тя подчерта, че Стефан Данаилов е изключително мъдър човек и от него е научила най-умните неща. „Днес той беше изключително мъдър със съветите, които той даде и ще го послушам и този път“, коментира тя. Нинова съобщи, че вероятно утре ще имат среща с Михаил Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 7080 |08.05.2016 Корнелия Нинова е новият лидер на БСП . 6| 4133 |08.05.2016 Георги Гергов: Шансовете са на страната на Корнелия Нинова . 4| 4183 |08.05.2016 Миков и Нинова на балотаж за лидер на БСП . 5| 4171 |05.05.2016 Борисов обеща на българите зад граница да преразгледа ИК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads