Реклама / Ads

7| 4182 |04.10.2020 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Предлагаме нов модел за управление на водните ресурси, защото правителството се провали и в този сектор

.
Водата и управлението на водните ресурси продължават да са един от основните проблеми в България. Те имат сериозно въздействие върху социалния живот, екологията и икономиката на страната. Решаването им е един от основните елементи за възстановяването и развитието на държавата. Правителството на Борисов се провали и в този сектор.

Напомняме, че министър от кабинета "Борисов 2", при откъснати язовирни стени и наводнения, заяви: "Свиквайте с наводненията, климатът се променя". Днес премиерът по повод  безводието казва - "свиквайте без вода, защото вече не вали както преди". Това не е политика, а отказ от нея.  Така заради некомпетентното и корумпирано правителство, стихията  отнася къщите и в същото време в 21 век има хиляди хора без достъп до вода. Няма как да се свиква с подобен цинизъм. Водата е национално благо, до което всеки българин трябва да има достъп, а вместо това - голяма част от него изтича в земята. Осигуряването на чиста вода, въздух и земя е задължение на всяко управление. Това може да стане по следния начин:


1. ВиК секторът става приоритетна държавна политика и отговорност (сега отговорностите са разпиляни между  общини, областни управители и поне 4 министерства и куп агенции). 

2. Прави се цялостен национален план, а не се кърпи на парче. 

3. Осигуряват се публични инвестиции за възстановяване на водопреносната мрежа, пречиствателни станции и напоителни системи. И не се краде от тях. Тук е мястото да попитаме премиера какво стана с държавния ВиК холдинг с 1 млрд. капитал. Нито холдингът заработи, нито капитал има.

 4. Въвежда се драстичен контрол върху експлоатацията на язовири и прекратяване  на концесиите на неизрядните концесионери . 

5. Същото се случва на замърсителите на реките и водоемите и редица други мерки. 

Предлагаме нов модел за управление на водните ресурси с грижа за природата и хората едновременно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 24| 5154 |26.09.2020 Нинова: БСП не излъга избирателите си, закриваме паралелната държава на Борисов . 14| 5219 |18.09.2020 Корнелия Нинова: Новият дълг - всички плащаме, за да харчи Борисов еднолично и безотчетно нашите пари . 8| 4007 |16.09.2020 Нинова: Единствено машинното гласуване гарантира честни избори . 30| 4983 |15.09.2020 Корнелия Нинова: Заемите, които тегли кабинета са опасност за бъдещето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ