Реклама / Ads
34| 11677 |10.06.2015 НОВИНИ

Корумпират политици и магистрати с по 5 млн месечно, Борисов ги знае

.
Списък на корумпирани политици, министри, зам.-министри, магистрати и шефове на агенции притежава премиерът Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ знаел какви подписи са получавали и откъде са идвали парите. По времето на кабинета "Орешарски" с бели пликове били калесвани управленци всеки месец.
 
Само по линия на кръга #Кой били стимулирани хора от най-високите етажи със суми между 50 и 100 хиляди евро. Това научи Фрог нюз от източници, станали свидетели на мръсната практика. Според тях двама министри, шеф на агенция и трима политици парите носел един от основните свидетели на прокуратурата по делото срещу КТБ. Той лично връчвал "поощрението" за свършени и за бъдещи услуги. Между получателите имало и вицепремиер.

Някои от срещите за предаване на подкупите са били записани.

Известни са и министрите, които най-често са посещавали х-л "Берлин" в Бояна, известен като тайната база за преговори на Делян Пеевски. В списъка на активните гости били имената на финансовия министър Петър Чобанов и икономическия Драгомир Стойнев от БСП. Понякога те оставали там часове наред, а шофьорите о НСО ги чакали в подземния гараж.

Висши магистрати, сред които от най-високо ниво, също са в списъка на приятелския кръг на Пеевски, посещавали хотела и специалната зала за разговори. Тази зала се проверявала постоянно за подслушвателни устройства, за да не излязат на светло тайните преговори, водени там.

По изчисления на запознати с корупционните практки сред политическия и управленски елит, някои от политиците, магистратите и управленците си "докарвали" до 3 млн лева месечно. Сумите се формирали от подкупите на различни фирми, банки, групировки и пр., които плащали т.нар. "такса спокойствие". Отчисленията и премиите от незаконния трафик - на цигари, дрога, турско, дубайско и китайско карго, - добавяли към таксата още поне милион. Става дума за около трийсетина известни политици с влияние, магистрати и хора от управението. Някои от тях се хвалели, че понякога месечно "отработвали на нивата" и над 5 млн. Положението става още по-страшно, като се прибавят процентите, получавани за спечелени търгове, европроекти, незаконни сделки, укриване на данъци и пране на пари.

В МВР и ДАНС се е знаело за някои от тези "скромни" странични приходи на хора от т.нар. елит, но сигналите са прикривани и унищожавани. Част от тях са изтеглени от системата на МВР по време на разработката "Червеи". Това е причина скандалът да се тушира от прокуратурата, а обвинения да се повдигат на хора-бушони, които не са инициатори и разпоредители на разработката. 

В списъка на корумпетата фигурират представители на повечето политически сили. Това е и причината в парламента никой да не се обявява открито срещу модела #Кой.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4348 |02.06.2015 Стоянова: Политиците да застанат зад Радев като шеф на БНБ . 39| 8690 |01.06.2015 Фрог научи: Цацаров държи компромати за 45 магистрати . 6| 4994 |29.05.2015 Проверяват подаръците на магистратите . 5| 4400 |29.05.2015 Нинова: При бедствия политиците хукват с гумени ботуши и после нищо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads