Реклама / Ads
94| 7422 |07.10.2012 НОВИНИ

Ив. Костов: С референдума измамата "Белене" ще продължи на гърба на народа

.
Иван Костов
Дори президентът давал тласък на соцносталгията. Днес се реванширали тези, които трябваше да бъдат с наведени глави, смята лидерът на ДСБ, който четял за устройството на тимара в Османската империя.
 

Това обяви по ТВ 7 лидерът на ДСБ Иван Костов. Това с Тодор Живков започна от една снимка в интернет и продължава с опитите за реабилитация на Живковия режим, коментира Костов, според когото процесът на реставрация течал от 2001 година. Отговорност за това носели и левите, и десните лидери, и ПЕС, и българските им колеги. Те трябваше да скъсат и да осъдят всички тоталитарни режими, това беше пътят към нова Европа. Единствените, които се опитахме да го изминем, бяхме ние, десните сили, каза Костов.

Президентът също си позволил да каже пред австрийски вестник, че приватизацията на 30 милиарда евроактиви била направена зле. Това е документално невярно и безмислено. Наред с активите има гигантски пасиви, заради което беше обявен фалит на България, от който сега бяга Гърция, поясни Костов. Тези пасиви, като не ги вижда президентът, подхранва илюзията, мита, че социализмът е оставил много. Един президент много добре знае какво говори и трябва да е отговорен за думите си. Щом президентът прави такава оценка, представете си тласъка на носталгията, възкликна Костов.

Свободата се защитава като в определени моменти си търпим към гневния, препоръча още Костов. Политиците говорят мазно, а у нас свободата дойде през звука на китарите, обобщи той.

Костов се чувствал и в момента неразбран политик, призна той. АЕЦ "Белене" била огромна лъжа, която можела да се разобличи с 3 думи. Как може известни хора да се наредят зад един архонт и да се съгласяват с безподобната глупост, попита той. Има обективна оценка за стойността на централата, което е 11 милиарда евро, напомни той. 3 години Борисов не решава въпросът, нито строи, нито спира проекта, т.е. шикалкави, отсъди Костов, според когото всички действия по спирането не са изпълнени. Референдумът бил способ измамата "Белене" да продължи на гърба на народа. 

Не всичко в миналото беше черно, черен беше тоталитарният режим, той фалира. Имаше прекрасна музика и хубави книги, върна се назад Костов, но призна, че чете за устройството на тимара в Османската империя от Вера Мутафчиева. Това ще ме направи абсолютен сухар, разсмя се Костов. ДСБ били против Б. Борисов главно заради реставрацията на живковизма и унищожаването на малкия и среден бизнес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 5874 |04.10.2012 Махленска свада: Как да питаме народа на референдума? . 42| 5709 |28.09.2012 Румен Овчаров: Спечелихме референдума за АЕЦ Белене преди да се е провел . 62| 7018 |28.09.2012 Иван Костов: Русия си прави шега с България . 88| 7430 |17.09.2012 Ив. Костов: Искът на "Атомстройескпорт" е провокация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads