Реклама / Ads
37| 11420 |13.11.2019 ПОЛИТИКА

Костов: Само Плевнелиев, Недялко, Цацаров и Гешев мислят, че разцепвам десницата

.
Иван Костов
”От шест години не се занимавам с политика. Дори не съм призовавал да се гласува за някого”. Така Иван Костов отговори на твърденията на бившия президент Росен Плевнелиев, че от 20 години разцепва десницата и го е направил и на тези избори. ”Само Плевнелиев, Недялко Недялко (собственикът на сайта ПИК), Цацаров и Гешев мислят обратното”, допълни той пред bTV.
 

Костов отбеляза, че изборите в София дават сериозни сигнали за увеличаване на опозиционния вот. "Ако "Спаси София" имаше политическо представителство и беше вкарала 8 съветници, съотношението в общинския съвет щеше да е 32 срещу 29 в ущърб на ГЕРБ", аргументира се той.

 

По повод решението на Борис Бонев да е независим кандидат, което стана причина 7 места за общински съветници да се преразпределят към други партии, Иван Костов посочи, че това е знак, че гражданското общество не може да формира алтернатива на политическия терен.

 

"Политическата система е защитена от Закона за политическите партии, който не позволява неполитически структури да се състезават на равна нога с партиите", допълни бившият премиер.

 

Иван Костов нарече спекулации твърденията, че гласувалите на първия тур на изборите за "Демократична България" и Борис Бонев са гласували за Мая Манолова на балотажа, както обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Костов подкрепи с числа твърдението си, като посочи, че при 225 980 гласа на десни избиратели на първи тур на втория Манолова не само не получава повече гласове, а дори губи над 33 хил. гласа.

 

Иван Костов специално посочи, че иска да коментира и изказванията на френския президент Еманюел Макрон от последните дни, като за себе си той определи като най-дразнещо това, че НАТО е в мозъчна смърт. "Това е възмутително изказване", допълни той.







 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7289 |01.11.2019 Николай Ненчев: През моя мандат като министър не пуснахме руски самолети . 17| 12154 |26.09.2019 Само във Фрог: Жената на зам.-шефа на КПКОНПИ издига с ДПС общ кандидат за кмет на Своге . 72| 15216 |16.09.2019 Иван Костов: Уязвими сме от Русия! БСП, Сидеров, Марешки и Доган са по-опасни от русофилите . 21| 6749 |18.07.2019 Борисов пак се заяжда с президента: Военната авиация е годна само да натовари щаба и да избяга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads