Реклама / Ads
0| 3843 |23.11.2016 НОВИНИ

Крадци на ток нападнаха служители на ЧЕЗ по време на проверка

.
Kонстатираното състояние на таблото и нарушението по време на проверката
Компанията стартира масови акции за нарушители, включително и в почивни дни
 

Крадци на ток нанесоха побой над екип на ЧЕЗ по време на проверка за незаконна консумация на електроенергия. По време на инцидента, който се разви вчера в Самоков, нарушители разкъсаха дрехите над служителите на компанията и им нанесоха телесни повреди. ЧЕЗ информира органите на МВР за произшествието и ще очаква, след провеждане на необходимите проверки, да се произнесат за случая.

 

„Агресията, проявена към наши служители, се случва все по-редовно. Колеги от ЧЕЗ, български граждани, които си вършат съвестно служебните задължения, ежедневно се превръщат в обект на нападки, обиди, а все по-често и на физическо насилие. Понасяме не само финансови загуби от кражбите на ток, но се страхуваме и за служителите си“, каза Филип Йорданов, ръководител „Нетехнически загуби“ в ЧЕЗ Разпределение България.

 

След установяване на кражбата, електромерът на незаконно консумиралите електроенергия в Самоков беше изнесен незабавно навън с цел прекратяване на манипулациите. Съгласно българското законодателство, от страна на ЧЕЗ, на нарушителите ще бъде дотаксувана електроенергия за 3 месеца назад, независимо, че кражбата може да е продължавала много по-дълго, при това по цена, много по-ниска от тази, по която заплащат консумацията си редовните клиенти.

 

ЧЕЗ Разпределение стартира масови проверки за незаконна консумация на електроенергия, като акции ще бъдат извършвани в почивни и празнични дни. Редовно в неработни дни ще бъдат проверявани битови и стопански клиенти. Само от началото на годината до края на октомври ЧЕЗ Разпределение е извършила 49 990 проверки, като е констатирала 5200 случая на незаконна консумация на електроенергия. За периода компанията е доткасувала 28 825 MWh.

Резултатът след предприетите действия - изнесеното електромерно табло

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4071 |19.11.2016 Десет служители на македонското разузнаване обвинени за подслушване . 1| 3838 |11.11.2016 БСП: ГЕРБ заплашват общински фирми и служители . 0| 3895 |27.10.2016 Нападнаха шефа на БХК насред София . 0| 3733 |25.10.2016 Разследват служители в ИАРА заради 59 000 лв., изплатени по европроекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads