Реклама / Ads
29| 13209 |21.12.2012 НОВИНИ

Краят на света отложен..., но само за 2 години!

.
Краят на света е отложен засега. Лошата новина е, че само с две години. Този път прогнозите не се базират върху полуизтъркани надписи от времето на маите.
 

Професор Никълъс Бойл от Кеймбридж се е заел да направи анализ за мрачните прогнози за бъдещето на планетата. Неговата теория се основава върху исторически паралели. С тяхна помощ той достигнал до извода, че краят на Земята ще се случи през 2014 година. Същността на идеята на професора е в това, че в началото на всяко столетия се случва значимо събитие, което определя хода на историята сто години напред.
 

Настина, в историята на Западна Европа началото на века често се е превръщало в преломен момент. През 1517 година Мартин Лутер дава начало на Реформацията, която слага край на единството на католическата църква и разцепва Европа на два непримирими лагера.

През 1618 година протестантите и католиците започват Тридесетгодишната война, която отнася огромно количество животи и определя хода на развитието на целия европейски континент.

 

С осемнадесети век професорът среща някои трудности. Вместо да се базира върху смъртта на Лудовик Четиринадесети и началото на войната за испанското наследство, той се концетрира върху Хановърската династия в Англия през 1715 година.
 

Като следващо значимо събитие професорът избира Виенския конгрес, който се е състоял през 1815 година и е завършил цикъла на наполеоновите войни.
 

Двадесети век е ясен: през 1914 година започва Първата Световна война, която наистина е ключов момент в човешката история. По аналогия с тази година Бойл избира и 2014 за край на света.
 

Това обърква представите на много хора, които са убедени, че този край ще настъпи през някой от дните на 2012 година. Тези мрачни прогнози са основани на плочка, открита преди половин век от работници в Мексико.

На нея е написано, че през тази година Земята ще претърпи неясни промени, свързани с война. Не е ясно как ще завърши това, защото краят на текста не може да бъде възстановен. Това се дължи обаче и на факта, че календарът на маите просто свършва в годината 2012. По-натам за тях не съществува изобщо летоброене.

За всички онези, които не вярват в мистерии и тайни конспирации, в. това число и на маите - ето българският музикален поздрав за "След края на света":
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6374 |20.12.2012 Българите не ги еня за края на света, ще го посрещнат с ракия и салата . 7| 5681 |16.12.2012 Ренета Инджова: Ще регистрираме края на света, ако дойде . 24| 9301 |11.12.2012 Появи се знак за края на света . 105| 7150 |02.12.2012 Краят на СДС е добър за демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads