Реклама / Ads
5| 2433 |16.08.2024 НОВИНИ

"Кралицата на кетамина" и двама лекари са сред обвинените за смъртта на Матю Пери

.
Източник: личен архив
Двама лекари и предполагаем дилър на наркотици са сред петимата обвинени във връзка със смъртта миналата година на актьора Матю Пери, известен с ролята си в сериала "Приятели", от свръхдоза кетамин.
 

Според обвинителният акт смъртта на актьора Матю Пери е настъпила в резултат на приемане на кетамин, доставен от 41-годишната Джасвиин Сангха, известна в холивудските среди като "Кралицата на кетамина".

 

Арестите на петимата, сред които са двама лекари от Калифорния, и личният асистент на Пери, хвърлиха светлина върху предполагаема огромна нелегална мрежа за търговия с кетамин, вещество използвано от лекарите (главно във ветеринарната медицина -  бел. ред.) за анестезия, както и за третиране на болков синдром и депресивни състояния.

 

Счита се, че Матю Пери е приемал кетамин, за да се бори с депресивно състояние. В обвинителният акт пише, че т. нар. Кралица на кетамина е продала на Пери около 50 флакона от медикамента, изписван с рецепта, за сумата от 11 хиляди долара, въпреки че е знаела, че той може да бъде смъртоносен.







При обиск на дома ѝ в Холивуд органите на реда откриват още флакони с кетамин, както и кокаин и хиляди таблетки метамфетамин и "Ксанакс".

 

Според разследващите след смъртта на Пери обвинените, че са го снабдили с наркотика, са се опитали да прикрият действията си, като Джасвиин Сангха е изпратила съобщение до друг заподозрян, в което му е казала да изтрие всички съобщения между двамата.

 

Ако бъде призната за виновна, "Кралицата на кетамина" може да получи от 10 години до доживотен затвор.

 

Тежки присъди грозят и останалите обвиняеми. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2402 |16.08.2024 Идва ли краят на войната? Преговорите за спиране на огъня в Газа приключиха . 2| 2658 |16.08.2024 Всеки втори у нас играе хазарт, близо 40 хил. души са хазартно уязвими . 28| 2463 |16.08.2024 ООН: Дълбоко сме обезпокоени от забраната за обсъждане на сексуалната ориентация в българските училища . 9| 9603 |16.08.2024 Адвокатът на Вълка: Банката решава дали да бъде отпуснат кредит и понеже експозицията е голяма - подписите са 5

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads