Реклама / Ads
3| 4308 |16.04.2019 НОВИНИ

Красимира Гергинова: Призовавам пенсионерите да подкрепят младите в лицето на Волт на евроизборите

.
Възрастните хора трябва да подкрепят Европейска партия Волт на предстоящите избори за Европейски парламент, защото това е формация, която е съставена от млади и можещи хора.
 

Виждам ги как ежедневно влагат своите сили, за да опитат да подобрят ситуацията в България. Това заяви в телевизионно интервю Красимира Гергинова, която е 12-та в евролистата на партия Волт за предстоящите избори на 26 май.

„Благодарна съм, че Волт обърна внимание на моите качества. Приеха ме много радушно. Обичам да работя с млади хора. Работят толкова усърдно, че дори на моменти загърбват семействата си. Затова мисля, че Волт има бъдеще. Освен това имат отношение към всяка възрастова група. Аз, като пенсионер, много се притеснявам от факта, че ставаме свидетели на лош език и обидни думи в обществото и политиката. В същото време виждам и младите хора от Волт с какво уважение се отнасят и колко по-умерени думи подбират. Надявам се винаги да подхождат по този европейски начин, защото е крайно време да просперираме и ние!“, категорична е Гергинова, която от 10 години е пенсионер, но има активна гражданска позиция и е пример за енергичност и принципност. 

Водачът на листата на Европейска партия Волт – Настимир Ананиев, добави, че искат да променят изцяло начина на правене на политика в България и Европа. Програмата им е фокусирана върху важни реформи в ЕС. Сред тях са федерализиране на Европа, даване на законодателна инициатива на Европейския парламент, пряк избор на европейския президент и повече прозрачност на структурите.

„Освен това в България искаме европейско здравеопазване, европейски доходи. Тази година, примерно, ще дадем 4 млрд. лв. на Здравната каса, но усещаме ли подобрение? “, добавя Ананиев. 

Лидерът на Волт България добави, че партията ще бъде подкрепена от най-много млади хора, които гласуват за първи път. В 7 града вече цели класове абитуриенти са заявили, че ще ги подкрепят на предстоящия евровот, защото припознават в тях новата енергия в политиката.

„Нашата листа е гражданска. Съставена е от хора, които не са се занимавали с политика. Подредбата ни е уникална, защото се редуват от началото до края мъж – жена. Седмата ни позиция е и историческа, защото на нея за първи път е номиниран чужденец - холандецът Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София, а съвсем скоро ще се ожени и за българската си приятелка“, посочи още Настимир Ананиев.

По думите му хората, за съжаление, знаят твърде малко какво прави Европа за тях. Повечето не осъзнават, че чрез европейски лостове могат да променят качеството на живот. Подобен пример е започналата наказателна процедура срещу страната заради прословутия чл. 417 за частните съдебни изпълнители. Така ЕК защитава интересите на гражданите и премахва една несправедливост на местно ниво.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4123 |19.11.2017 Московски: Призоваваме всички участници в движението да спазват правилата . 0| 4799 |24.08.2017 Ваня Кастрева: Призовавам директора на СМГ да подаде оставка! . 1| 5493 |28.07.2017 Крум Зарков: Призовавам за пълна прозрачност и публичност по делото КТБ . 0| 4545 |28.04.2017 Президентът Радев за Македония: Призовавам към спокойствие!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads