Реклама / Ads
11| 4106 |27.03.2019 НОВИНИ

Кристиан Вигенин: Предсрочните избори са решението на проблемите

.
Кристиан Вигенин Източник: БГНЕС
„Парламентът е на доизживяване, а правителството е неспасяемо. Българското общество гледа в различна посока, ние гледаме в същата. Принципната ни позиция е, че предсрочните избори са решението на проблемите на страната“,това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин пред БНТ.
 

Той изрази мнение, че всеки следващ ден потвърждава тази теза и каза още, че със или без гласовете на БСП ще се намери мнозинство за нов министър, но животът на парламента ще бъде доста кратък. „Няма спасение от това, до което се докара ГЕРБ след 10 години управление. Скандалите около властта от последните дни показват колко пропит от корупционни практики е парламентът“, категоричен бе социалистът. По думите му това НС не е по-различно от предишното.

 

„Към този момент решението ни остава да сме извън парламента, който бе превърнат в политическо блато. Ние нямаме работа там – ако сме вътре, ще бъдем обвинени, че сме част от статуквото. Искаме драстична промяна на модела и тя няма да дойде, ако сме част от ситуацията“, заяви Вигенин. Народният представител каза, че хората са омерзени от факта, че политиката се е свела до това- кой на каква цена си е купил апартамент. „Ако ГЕРБ ни докара дотук, време е да си дадат почивка“, категоричен бе той.

 

По повод Европейските избори, Вигенин коментира: „Предстои скоро да вземем окончателно решение за цялата листа. Искаме да е ясно, че на първо място поставяме политиката“. По думите му БСП трябва да има координация между европейската политика и националната, по която ще работят тук. „Мотивиран съм да остана в българската политика, защото тук имаме важни задачи. Мисля, че е важно тук също да има хора, които разбират от европейска политика“, допълни той. Вигенин припомни, че БСП са приели два документа – „Визия за България“ и „Визия за Европа“ и те трябва да се допълват и да вървят паралелно. „Моето място е тук, в София, в националната политика“, заключи депутатът.







 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3991 |18.03.2019 Вигенин: Йончева може да мотивира по-широк кръг хора . 4| 4032 |18.02.2019 Вигенин: ДПС спасява ГЕРБ при всяко гласуване, има сделка между тях . 5| 4455 |08.02.2019 Вигенин: Правителството не може да игнорира президента . 5| 4114 |02.12.2018 Адемов потвърди, че за ДПС предсрочните избори са неизбежни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads