Реклама / Ads
18| 6920 |12.06.2014 НОВИНИ

КТБ взема "Креди Агрикол България" ЕАД, която става Виктория ЕАД

.
Корпоративна търговска банка (КТБ) обяви в пресинформация до медиите, че днес е придобила 100% от акциите с право на глас от капитала на "Креди Агрикол България" ЕАД.
 

От страна на КТБ АД договорът за прехвърляне подписаха изпълнителните директори на банката Георги Христов и Илиан Зафиров, а от страна на досегашния собственик - Креди Агрикол С.А., Франция – Марк Опенхайм, ръководител на международната мрежа за банкиране на дребно на Креди Агрикол.

Веднага след прехвърлянето на собствеността ще се проведе Общо събрание на акционерите. На него ще бъдат избрани новите членове на Надзорния съвет (НС) на банката. Одобрение от БНБ за членове на НС на Креди Агрикол България ЕАД вече получиха Орлин Русев — Председател на Управителния съвет (УС) на КТБ АД,  Абдул Салам Мохамед Абдулах Ал Муршиди — член на НС на КТБ АД, както и Радосвета Василева (на снимката вляво) — юрисконсулт на Бромак ЕООД (дружеството е мажоритарен акционер на КТБ АД).

Радосвета е дъщеря на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.

Друго важно решение, което ще вземе Общото събрание на акционерите, е името на Креди Агрикол България ЕАД да се промени на Търговска банка Виктория ЕАД. Банката ще има ново лого и слоган: „Партньор за Вашите амбиции“.

Търговска банка Виктория ЕАД ще продължи да функционира като самостоятелна финансова институция, специализирана в обслужването на малки и средни предприятия, както и на индивидуални клиенти.

От биографията на щерката на Василев научаваме, че освен че Радосвета е юрисконсулт на Бромак ЕООД, тя е и Председател на Управителния съвет на „Сънлайт еър“ ЕАД. Има значителен опит в областта на международното договорно право, корпоративното право и финансовата регулация. Василева притежава магистърска степен по международно икономическо право от Сорбоната (Université de Paris I Sorbonne-Panthéon), магистърска степен по икономическо право от Института по политически науки в Париж (Sciences-Po Paris), както и бакалавърска степен по международни отношения от Tufts University (САЩ). В момента е докторант по право в University College London (Великобритания).
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4847 |10.06.2014 Президентът: Лидерите да не се замерват, а да вземат национално-отговорни решения . 17| 4611 |04.06.2014 Евродепутатите ще вземат по 100 000 евро на година . 8| 5629 |05.05.2014 "Булгаргаз" вземал заеми с кухи сделки . 14| 6755 |11.04.2014 Каролев пред Фрог: ЧЕЗ да почерпи, ако му вземат лиценза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads