Реклама / Ads
0| 4557 |17.11.2016 НОВИНИ

Кунева не харесва въпроси на Хекимян, обвинява го в провокация

.
Меглена Кунева
РБ винаги е успявал да се стегне и обедини. Това заяви в ефира на БТВ министърът на образованието в оставка Меглена Кунева.
 

 "В България един учител достига в края на кариертата си висока заплата, в другите страни не е така. Тук има огромен глад за учители. Целта ни е да се вдигнат учителските заплати, за които да се отделят пари от новия бюджет. Иска ми се да се наблегне на качеството на студентите също", добави още тя.

 

"Работата ни в парламента е мандантна, тя свършва рано или късно и ние сме наясно с това, така че няма място за носталгия. Всеки министър-председател има лидерска позиция, но с всички колеги сме работили добре", смята Кунева.

 

"Не мисля, че това е краят на Реформаторския блок, ние винаги сме успявали да се стегнем и обединим, когато сме най-слаби. Точно сега е моментът за Реформаторите. Не трябва да бъдем високомерни, а да чуем гласа на народа. Демокрацията е въпрос на избор и ние ще го направим заедно, ще извървим пътя напред", разказа Кунева.

 

"За хората в правителството всеки един елемент е съгласуван и лично приет от премиера Бойко Борисов. Може би с разделението на Реформаторите наистина внесохме напрежение в кабинета и премиера. Вчера всички бяхме до Борисов в парламента и Министерския съвет. Ние бяхме екип и си благодарихме за свършената работа. Решението на Радан Кънев си е негово решение, аз нямам общо, то е само и единствено на ДСБ. Ние продължаваме да градим Реформаторския блок и благодаря на Радан Кънев за работата, която свърши", обясни образователният министър в оставка.

 

"Споделям притеснението на Бойко Борисов, че дясното е изправено пред сериозен проблем, като начало трябва да се вслушаме в хората. Трябва да напарвим промените, които ще накарат хората да се чувстват щастливи. Петър Москов остава при Реформаторите. Ще работя затова Реформаторите да влязат в бъдещия парламент", каза още тя.

През целия разговор Кунева се дразнеше на въпросите на водещия Хекимян, наричайки ги провокативни и нередактирани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3740 |07.11.2016 Кунева: Нашите избиратели ще гласуват за ГЕРБ . 1| 3775 |01.11.2016 Кунева, фиксирана в образованието, за науката нехае . 1| 4090 |28.10.2016 Кунева: Няма възможност за увеличение заплатите на учените от БАН . 4| 4415 |27.10.2016 Кунева размисли: МОН няма да дава пари за ромите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads