Реклама / Ads
39| 6416 |30.03.2013 НОВИНИ

Кунева срещу Костов

.
Иван Костов ще се изправи срещу Меглена Кунева
Лидерката на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева ще се изправи срещу водача на ДСБ Иван Костов на парламентарните избори в София.
 

Тя оглави листата в 23-ти МИР на движението, известява в. "Труд". От ДБГ обявиха първите места в листите си. Повечето от хората са членове на Националния съвет. Срещу бившите премиери Бойко Борисов (ГЕРБ) и Сергей Станишев (БСП) от партията на Кунева изправят бившия син кмет на Плевен Найден Зеленогорски. Той ще води партията и в своя град.

 

Кунева също има още една листа - тази в Русе, която водеше и когато беше в НДСВ. В центъра на столицата кандидатдепутатския списък ще се тегли от бившия районен кмет на "Лозенец", тогава от ДСБ, Прошко Прошков, който поема битката и в Добрич.
 

Бившият образователен министър Даниел Вълчев ще е водач във Варна. Там от БСП пратиха бившия финансист №1 в същото правителство - на тройната коалиция, Пламен Орешарски. Двамата са приятели и спокойно ще могат да "разтурят седянката". Репликата се изплъзна от устата на Вълчев към Орешарски по време на учителските стачки.
 

Още двама от членовете на НС на партията ще са в две листи - скулпторът Велислав Минеков и бившият депутат от ДСБ Нено Димов. Така в Кърджали отново ще има артист на изборите след Вежди Рашидов (ГЕРБ). Сега се очаква той да е в Шумен. Другата листа на Минеков е Пазарджик. Димов пък поема "размирния" за движението Сливен и Ловеч.
 

Двама от заместниците на Кунева - правозащитникът Йонко Грозев и финансистката Людмила Елкова, няма да са кандидат-депутати. Решенията им са лични, но и двамата продължават да са ключова част от ядрото на партията. Организационният секретар на формацията Калин Томов ще води в Пловдив - срещу Бойко Борисов, Иван Костов и Стефан Данаилов.
 

Кунева, която обяви водачите на партията вчера, заподозря, че зад скандала със социологическите данни, които предвиждат 30% победа на ГЕРБ, стои намерението на партията да купува гласове на предстоящия вот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 8153 |28.03.2013 Дилов-син: БСП, ДПС, ДСБ и Кунева тайно правят 4-рна коалиция . 62| 6679 |28.03.2013 Изпокараха се в Движението на Кунева . 80| 5267 |26.03.2013 И Куневата партия напира да е първа политическа сила . 82| 5902 |25.03.2013 Иван Костов: Вълна от ляв популизъм залива България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads