Реклама / Ads
58| 5525 |01.06.2014 НОВИНИ

Кунева знаела за кампанията на Костов в подкрепа на Малинов

.
Меглена Кунева
В тези избори беше много голям залог дали петте различни партии, в които участват и лидерите в изборите, няма да се изкушат да правят агресивна кампания за преференциален вот, заяви по БНР лидерът на ДБГ Меглена Кунева.
 

Аз мога да кажа за себе си, че бях изправена пред този избор и взех съзнателно решение. Можете ли да си представите какво би било, ако след изказванията на г-н Костов за това как да се гласува и призивът му към ДСБ, ако аз бях поела същия път и всеки от нас тръгне да прави такава преференциална кампания. Няма нищо лошо в преференциите, напротив, много е хубаво, че ги има. Законът за съжаление беше зле скроен и зле обяснен. Много хора мислеха, че като отбелязват 10, подкрепят листата такава, каквато е. Много добре свършена работа на г-н Малинов и ДСБ. Още веднъж поздравления. Важното е, че блокът проходи и направи първата си крачка и е на терена на избрана партия в парламента. Когато аз поех листата, с много съмнения пред самата мен, очевидно голям риск, Реформаторският блок беше на два процента. Завършихме така, че имаме евродепутат. Да, единството е най-важно, каза Кунева.

 

На въпрос дали е знаела, че се води кампания за предимство на Светослав Малинов и не е ли било редно и тя призове своите избиратели да направя същото, Меглена Кунева отговори: Такава кампания беше ясно, че се води с изказването на г-н Костов. Той показа, че има много силно влияние върху ДСБ, така че не остави никакви съмнения. Аз трябваше да направя така, че блокът да мине бариерата. Ако бяхме започнали подобна кампания вътре, това не означава, че сме блок и второ, означава, че лидерът се бори само за себе си. Тогава той не е лидер. За мен, да пазя единството на листата беше много по-важно, отколкото да вкарам само себе си. Честно казано, би ми било неудобно. Бих се чувствала неловко. Исках да имаме двама евродепутати . Ето това наистина ми липсваше. Смятам, че ако бяхме излъчвали повече сигнали за това, че никой не се бори за себе си, а за общото – тогава беше по-възможно да стане. За да постигнеш голяма политика, трябва да имаш мащаб. Всичко останало е дребнавост. Смятам, че не се прави голяма политика и голям успех през хватки и верни изчисления, каза Меглена Кунева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5493 |27.05.2014 Кунева: Преференцията е за хората, не за партиите . 17| 4922 |27.05.2014 Р. Кънев: Няма интрига в избора на Малинов пред Кунева . 41| 5784 |26.05.2014 Кунева: Искам да запазя единството на РБ; Малинов ще е силен евродепутат . 64| 5491 |26.05.2014 На Кунева й се размина Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads