Реклама / Ads
0| 3300 |28.07.2021 НОВИНИ

Купеният вот под надзора на служебното МВР - почти на 0

.
Източник: БГНЕС
Купеният вот по време на изборите на 11-ти юли е бил сведен до минимум. Такъв успех на туширане на криминалния вот не е имало.
 

Това обяви на брифинг пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който представи резултатите от действията на силовото ведомство по време на изборите за 46-то Народно събрание. 

 

Двама бивши министри на вътрешните работи от ГЕРБ са гарантирали победата на Борисовата партия, отсече Рашков. По време на изборите на 11-ти юли купеният вот не се е отразил на крайния резултат, посочи още служебният министър. 

 

Рашков бе категоричен - по време на тези избори силовото ведомство не е слугувало на нито една партия. Според него предишното ръководство “не си е мръднало и малкия пръст”. Той припомни намерените в Хасково списъци с 28 хиляд. избиратели. По думите на Рашков това е прецедент - никога у нас не са откривани списъци с лица, които се готвят да им бъде платено, за да гласуват за съответна партия.

 

Най-много гласове са купувани от ГЕРБ, обясни Рашков. 

 

Зам.-министър Емил Ганчев посочи, че настоящ депутат е възпрепятствал разследвания за търговия на вот. Става дума за човек на “началническа длъжност”. На изборите на 4-ти април начело на МВР бе Христо Терзийски. 

 

Според Ганчев въпросният служител е разпоредил сигналите за купуване на гласове да не се вземат под внимание преди 20 часа. 

 

“Имаме много повече образувани досъдебни производства за купуване и продаване на гласове. Те са близо 100 на брой. Преди 4 април се брояха на пръстите на двете ръце”, каза Рашков.

 

Случаят с кмета на Поморийското село Бата също бе удостоен с коментар от страна на Рашков. По време на свое посещение именно там бившият премиер и лидер на ГЕРБ в откровен бяс се обърна към Рашков заради заканата му от парламентарната трибуна, че има време да се разправи с него. 

 

В събота Борисов в типичен за себе си стил отвърна: С гол г*з таралеж ще мачкаш. 

Бившият премиер дори поиска Рашков да се извини на пострадалия селски кмет, който бил неправомерно задържан около изборите. 

 

“Образувани са 2 досъдебни производства. По отношение на едното му е повдигнато обвинение от българската прокуратура. Взета му е мярка. Обвинението е за криминален вот. Давал е пари за гласуване. Аз ли трябва да му се извиня? Не виждам основание да правя това”, каза Рашков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3676 |25.07.2021 ”Галъп”: 58,9% одобряват работата на служебното правителство . 4| 7728 |11.07.2021 Андрей Райчев: Служебното правителство на Радев е тренировка за новото правителство . 9| 3486 |09.07.2021 Татяна Буруджиева: Корпоративният и купеният вот не са унищожени никъде напълно . 12| 4500 |29.06.2021 И шефът на БДЖ, като колегата от Автомагистрали и надзора на ББР - отказва да напусне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads