Реклама / Ads
16| 15594 |23.02.2020 ПОЛИТИКА

Антон Кутев: За първи път виждам Борисов толкова безпомощен

.
Антон Кутев Източник: БГНЕС
Аз не казвам, че премиерът Борисов е прал пари, защото нямам тези доказателства, но много се надявам най-накрая прокуратурата да заработи така, както трябва. Самият факт, че вкарва в този случай рублите и московското влияние означава, че той е доста притеснен, поне според мен.
 

Това каза пред bTV Антон Кутев от БСП по повод коментара на Борисов за публикацията в испанския в.“Ел Периодико“ за разследване за пране на пари в особено големи размери и намесата на неговото име.

 

„Ако има влияние на Москва, то трябва да е в обратната посока. Тази къща е собственост на някакъв човек, който очевидно се познава с Борисов, който е пряко свързан с Москва, защото е руснак. При това положение да кажеш, че те са от обратната страна е абсолютен нонсенс. За първи път виждам Борисов толкова безпомощен“, уточни социалистът.

 

По думите му притеснението на българския премиер идва от факта, че става въпрос за разследване на европейска полиция и прокуратура и той не може да има никакво въздействие върху това.

 

На въпроса дали не е възможно публикациите да са кампания за набедяване Кутев отговори: „Възможно е и това да става, но аз си спомням много добре момента, когато избухна скандалът с Мишо Бирата – тогава си мислих, че властта ще се търкаля по улиците… Тогава Борисов се измъкна, като всички служби започнаха да разследват не дали премиерът се е обадил, спряла е проверката и е ощетил проверката, а дали записът е автентичен.

 

Най-вероятно сега ще се съсредоточим върху подобни неща. Прокуратурата ще се заеме с въпроса, няма как да не се заеме, след като се е заела вече испанската, и ще започне да разглежда кой го е пуснал, има ли руска връзка, шпиони участват ли. Няма да се заеме с основния въпрос всъщност – има ли пране на пари… Аз не казвам, че премиерът е прал пари, защото нямам тези доказателства, но много се надявам най-накрая прокуратурата да заработи така, както трябва, не само срещу враговете на Пеевски, каза още той.

 

Антон Кутев коментира и предстоящите избори за лидер на БСП на 26 април.: В БСП има комунисти, анархисти, социалдемократи. Дойде сегашното ръководство и ги разхвърли, а трябва да ги обедини. Това каза народният представител от БСП Антон Кутев .

 

Няма да се кандидатирам за председател на БСП. Когато в лидерската битка влиза нещо, което наричам популизъм от една страна и организационен ресурс от друга, тези две начала са толкова силни, че не остава място за трето, обясни Кутев.

 

По думите му никога не е правен пряк избор за председател на БСП. "Прекият избор изкарва лидера над конгреса", каза още той.


Най-важният въпрос е не кой ще бъде лидерът, а какво ще бъде ръководството, каза още депутатът от БСП.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 15080 |01.02.2020 Радан Кънев: С гаменската си първичност Гешев показа проблема с безконтролната прокуратура . 71| 22941 |21.09.2019 Елена Гунчева: Цецку с първи изстрел срещу ГЕРБ и Борисов . 4| 8100 |24.07.2019 Антон Станков: И за Гешев е възможно да се чуе ”Вие си го избрахте” . 8| 7038 |27.11.2018 Антон Кутев: Какво налага 17-годишен младеж да бъде бит от 5 полицаи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads