Реклама / Ads
21| 5507 |26.03.2013 НОВИНИ

Ламбо сменя Румен и Румен

.
Стефан Данаилов
Овчаров и Петков изпадат от листите на БСП. Днес Сергей Станишев ще обяви ударните лица, с които червените ще опитат да спечелят предсрочните парламентарни избори на 12 май.
 

 

Стефан Данаилов може да смени двамата Руменовци в кандидатдепутатските листи на БСП, пише "Стандарт" ден преди драматичния соцпленум.

Соцлидерът е твърдо решен да отстрани от следващия парламент емблематичните за прехода лица на Столетницата Румен Овчаров и Румен Петков. Затова любимият на поколения българи Ламбо ще води доминираните досега от тях листи в 23-и район в София и в Плевен. 
Според соцръководството Ламбо като един от най-силните авторитети на БСП ще мобилизира актива до краен предел. Самият Данаилов призова другарите си от доскорошната парламентарна група да преценят за себе си дали трябва отново да влизат в парламента. И подкрепи решението на Станишев за обновяване на листите с нови лица. В писмо до Сергей Ламбо му обеща да влезе и този път в изборната битка. Но беше поставил условие да води социалистите в Пловдив. Ако сценарият Данаилов да оглави листите в 23 МИР и Плевен се задейства, то под тепетата ще има друг силен водач. Станишев ще води със сигурност в 25 МИР София, за да е срещу Бойко Борисов. Втората вероятна листа, която ще води Генерала, е Варна или Пловдив. В предишния парламент Станишев бе депутат от Варна. Но ако Ламбо бъде пратен начело в София и Плевен, ще оваканти Пловдив. Затова е много вероятно Станишев също да води Пловдив, където освен с Борисов ще се сблъска и с лидера на ДСБ Иван Костов. Така в града под тепетата би се получил сблъсък на трима експремиери. А четвъртият - Жан Виденов, е обикновен избирател, защото вече е извън политиката, но живее в Пловдив. 

Както вече стана ясно, повечето от бившите министри на БСП няма да са депутати в 42-рото Народно събрание. Като например Асен Гагаузов, Емилия Масларова, Петър Димитров, Евгени Желев и др. Затова пък напред излиза досегашният втори ешелон от соцмладежи, които досега трупаха управленски опит в общинските съвети.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 5612 |24.03.2013 Румен Петков: БСП е гарант за демокрация в България . 0| 5672 |19.03.2013 Христо Бозов сменя Кирил Йорданов до изборите . 51| 7966 |14.03.2013 Бареков: Пияният Румен Петков ме нарече помияр . 34| 5266 |09.03.2013 Румен Петков не вярвал в "плевенската рулетка"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads