Реклама / Ads
1| 4692 |09.03.2011 НОВИНИ

Лазар Колев: Делото срещу мен е престъпление

.
По делото "Белнейски" са подменени веществени доказателства. Дължавното обвинение се притеснява да не бъде разкрито, че е извършено престъпление срещу мене.
 
Това твърди в интервю за "Дарик" Лазар Колев, единственият обвиняем за убийството на сестрите Росица и Христина от Пазарджик. 

По думите на 31-годишният Колев той не знае, че не е издържал детектора на лъжата. "Редно е човек, който знае, че не е извършил това престъпление, да си помисли, че е издържал детектора", казва подсъдимия.

"Експертите, които твърдят, че имам фиксация към секса и разнообразни полови контакти, дори и с мъже, са болни мозъци. Ако бъдат разрешени нови експертизи, те ще докажат моята невинност", обяснява Колев.

"Ако Лазар Колев е виновен, той трябва да изтърпи своето наказание, казва обвиняемият, говорейки за себе си в трето лице. На този етап смятам, че процесът не се движи честно, защото, ако съдът е арбитър, който трябва да се съобразява и с двете страни, не виждам от какво се притесняват да предявят веществените доказателства".

Според него в обвинителния акт има много несъответствия. Той заяви, че показанията на ключовия свидетел по делото Владимир Савов-Иширковеца не отговарят на истината. "Зад лъжесвидетелските показания на Иширковеца стоят прокуратурата и следствието, категоричен е Колев. Не аз, прокурор Димитрия Ганчева трябва да се изправи пред Иширковеца и да направи очна ставка с него, защото тя е наясно, че този свидетел е вкаран в делото, за да се напише обвинителен акт".

По думите му преди две години е взето оперативно решение да му бъдат повдигнати обвинения, защото е бил удобен. Лазар Колев заяви, че ако бъдат представени веществените доказателства по делото - ноктите на двете сестри, и им бъде направена поисканата от защитата физикохимична експертиза, той би се съгласил още веднъж да му бъде взета ДНК.

"Съгласен съм да ми бъде направена и нова психологична експертиза, но искам разговорът който се провежда, да бъде записван", допълни Колев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5439 |09.03.2011 Делото "Чората" отново в задънена улица . 80| 5758 |09.03.2011 Офанзивата на Петков срещу Уорлик продължава с допитване до Сената . 5| 6225 |08.03.2011 Ново обвинение срещу Лечков . 4| 4630 |08.03.2011 Отново фалстарт на делото срещу Баретата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads