Реклама / Ads
10| 5036 |19.12.2013 НОВИНИ

Лазаров: МВР все още не издирва Христо Бисеров

.
Христо Бисеров Източник: Булфото
Към вчерашна дата нямахме постъпило постановление в дирекцията на полицията и в Столична дирекция на полицията за издирването на Христо Бисеров. МВР все още не издирва бившия зам.-председател на парламента и ДПС за пране на пари и невярна имуществена декларация.
 

Това каза на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

Официално Христо Бисеров бе обявен за общонационално издирване във вторник. Определението на Софийския градски съд (СГС) е било изпратено до силовото ведомство по пощата в сряда, което означава, че би трябвало да пристигне най-рано до ден-два. Така излиза, че издирването на Бисеров реално ще започне няколко дни, след като е наредено от магистратите.

На 17 декември на заседанието по делото срещу Октай Енимехмедов Софийският градски съд обяви Христо Бисеров за общодържавно издирване.

МВР ще трябва да установи какъв е актуалният адрес на бившия заместник-председател на парламента и на ДПС, за да може той да бъде призован като свидетел по делото срещу нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов. До мярката се стигна, след като той се оказа неоткриваем, включително и на адреса, от който вече беше призован, за да бъде обвинен в пране на пари.

Във вторник магистратите отмениха глобата на Христо Бисеров, тъй като междувременно той бе изпратил до съда такава молба, придружена с обяснението, че не се е явил в съдебната зала, защото е бил в болница.

По делото си за пране на пари той е обвиняем заедно с доведения си син Ивайло Главинков, като и двамата са с гаранции по 25 000 лева и с наложени забрани да напускат страната. Бившият високопоставен кадър на ДПС има две обвинения - за подаване на невярна имуществена декларация и за пране на пари. Според Софийската градска прокуратура между 13 декември 2012 г. и 21 февруари 2013 г. двамата са изпрали общо 314 529 долара и 117 192 евро.

Държавното обвинение заведе през октомври делото срещу Бисеров и Ивайло Главинков. Това се случи три дни, след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката "по лични причини". Повод за това станаха три парични превода от сметки на Бисеров в Швейцария към сметки на Главинков в македонска банка, а оттам - към офшорни дружества.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5001 |19.12.2013 МВР издирва Бисеров, той - у тях си . 39| 5829 |17.12.2013 Обявиха Бисеров за общодържавно издирване . 2| 5041 |17.12.2013 Христо Бисеров отново не се яви пред съда . 6| 4861 |12.12.2013 Издирват Тодоров с партньорски служби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads