Реклама / Ads
10| 5508 |09.02.2022 НОВИНИ

Лена Бориславова: Не очаквам МВР да предостави информация на прокуратурата

.
Лена Бориславова
Не очаквам МВР да предостави информация на прокуратурата. Това заяви пред медии началникът на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова след разпита си във Върховната касационна прокуратура.
 

Не мога да потвърдя какви разговори е водил премиерът с министъра на вътрешните работи. Със сигурност политиката на правителството е в посока, че всеки трябва да започне да действа и да се бори срещу бичовете на обществото и кризите, пред които сме изправени в рамките на законовите си правомощия. МВР е един от органите, които трябва да са част от тази борба, заедно с всички останали, обясни още тя.

 

Бориславова повдигна малко завесата на разговорите на Кирил Петков с Гешев:

По време на срещата г-н Гешев обясни слабите резултати в борбата с корупцията. Те се дължат на работата на съдилищата, на следствените служби на МВР и на некачественото законодателство. По никакъв начин не свързано с работата на Прокуратурата, каза Бориславова.

 

Затова е интересно е как, когато срещата беше проведена изведнъж Прокуратурата имаше възможността се самосезира, да повика мен и министър-председателят, за да даваме пояснения без да търси съдействие от тези органи, които и пречат да си върши работата. Надявам се, че институциите ще започнат да си взаимодействат, за да можем да се борим с несправедливостта, която резултира от тези високи нива на корупция, допълни още тя. 

 

Бориславова заяви, че съгласно чл. 208 от НПК предоставянето на тази информация е законово основание и повод за започване на разследване. Преценката винаги принадлежи на Прокуратурата, но това е една от изричните хипотези на нашето законодателство за започване на разследване, допълни началникът на политическия кабинет на Петков.

 

По думите и не е цел на изпълнителната власт да сезират с обществено достъпна информация органите. Това, което сме предоставили в качеството си на граждани се надявам да бъде полезно за прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 4371 |09.02.2022 Петков след разпита: Очаквам прокуратурата да си върши работата . 20| 45371 |08.02.2022 Проф. Евгений Дайнов: Очаквам Кирил Петков съвсем скоро да ”вкара в пътя” министрите от ИТН и БСП . 4| 5679 |08.02.2022 Елена Йончева към френския министър на въоръжените сили: Недопустимо е дори да се говори за война в Европа . 4| 3403 |08.02.2022 Доц. Киселова: Очаквам правосъдният министър да може да внася предложения за отстраняване на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads