Реклама / Ads
0| 4285 |20.03.2022 НОВИНИ

Лена Бориславова: Прокуратурата изгодно пропусна някои факти

.
Прокуратурата много изгодно изнесе твърде широко даден кръг данни и обстоятелства, видими от преписката, входирана от МВР, но пропусна да отбележи, че по нея има данни и сведения, внесени лично от лицето Васил Божков, че има данни за това как хора и свидетели са виждали той да тръгва с големи количества пари към бившите управляващи. Тези факти удобно бях пренебрегнати в брифинга на обвинението.
 

Това заяви пред Нова телевизия говорителката на кабинета Лена Бориславова.

 

“Да видим дали най-накрая Прокуратурата ще влезе в ролята си на държавен обвинител, който защитава интересите на българските граждани, а не на определени политически фигури”, заяви още Бориславова. 

 

По думите и през последните 72 часа у нас се е слубило нещо, което никой не е вярвал, че ще стане факт - има образувано досъдебно производство, благодарение на действията на МВР. Очаква се да стане ясно дали прокуратурата ще влезе в ролята си и ще повдигне обвинение. 

 

Началникът на кабинета подчерта, че няма нищо нередно в това, че премиерът Кирил Петков е бил разпитан от разследващите органи в кабинета си. 

 

“Решението за арестите е на разследващите органи. Няма как да има политически диктовки. Кабинетът дава на разследването пълна свобода. Затова сигурно е и толкова трудно на бившите управляващи да го разберат”, допълни още Бориславова.

“Няма как арестът на Борисов да е бил тема на разговорите между Петков и Лаура Кьовеши”, каза още Лена Бориславова. 

 

“Ако е вярно това, което бе разпространено от Васил Божков в социалните мрежи - че е бил разпитван от Европрокуратурата, и тя установява дали има компетентност върху този казус, моето очакване е, че ако имат такава връзка ще можем да видим истински действия срещу организираната престъпна група, действаща в България и ощетяваща бюджета. Няма как да потвърдя тази информация. Няма как да я знам. Единственото, на което се уповавам са данните, изнесени от различните участници в това разследване”, коментира още Бориславова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3452 |20.03.2022 Рашков: Прокуратурата бди над интересите на бившите управляващи . 0| 3925 |20.03.2022 Василев: Прокуратурата подава грешна информация . 0| 4263 |20.03.2022 Елена Поптодорова: Украйна се превърна в ядрен опитен полигон за Русия . 0| 4409 |20.03.2022 Радулов: По Борисов трябваше да се ”работи” след реформа в прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads