Реклама / Ads
3| 3085 |03.04.2023 НОВИНИ

”ЛЕВИЦАТА!“ продължава участието си в българския политически живот

.
„ЛЕВИЦАТА!“ продължава участието си в българския политически живот в този вид различните избори, които предстоят. Това заяви пред медиите представляващият коалицията доц. Валери Жаблянов и изрази благодарност за доверието на 56 000 български граждани, вярващи на лявата идея за социалната справедливост и солидарността в обществото.
 

Предвид целта на формацията – разширяване на присъствието на левицата в българския парламентарен живот - резултатите от изборите не дават повод за задоволство, отбеляза Жаблянов и добави, че въпреки всичко, днес „ЛЕВИЦАТА!“ е жизнен политически субект, със сериозна идейна основа, с опит и амбиция да отстоява гражданските и политическите права.

 

„Ние ще присъстваме активно в българската политика, тъй като сегашната конфигурация на парламента, с преобладаващо мнозинство на десницата, ни кара да очакваме затягане на колана и рестрикции от всякакъв характер, да очакваме нови амбиции за разширяване на българската подкрепа за Украйна и косвено или пряко участие в този въоръжен конфликт. Това са съдбоносни решения за българската държава и за нашето общество, които ние няма как да подминем, независимо, че няма да бъдем в следващия парламент. Ние ще бъдем на страната на гражданите и на страната на идеите и каузите, които отстояваме“.

 

Костадин Паскалев подчерта, че „ЛЕВИЦАТА!“ от началото си е с протегната ръка към БСП, така е и днес. „ЛЕВИЦАТА!“ продължава своята работа, продължава в този екип, който е в момента. Смятаме, че наистина ще се опитаме, последователно, с извънпарламентарни средства и с говорене на истината да отстояваме интересите на българските граждани и държавата ни, каза още той.

 

Мая Манолова отбеляза, че очертаващото се дясно държавно управление предвижда заплаха държавата ни да бъде въвлечена във война. „Картелите ще продължат да мачкат и издевателстват над българските граждани и в парламент, доминиран от дясно мнозинство, не може да се очаква решение на този въпрос, какво и на въпросите със спекулата, инфлацията и ниските доходи, добави тя. Ние ще продължим нашата битка извън парламента – да отстояваме мира, да се противопоставяме срещу всеки опит България да бъде въвличана във войната“.

 

Татяна Дончева посочи: "Вотът на левицата не произлиза от БСП. Ако има прилив на гласове от БСП, те са много минимални и са може би по-скоро въпрос на лична симпатия. Ние не представляваме гласове на БСП, нито на сегашните членове на БСП, нито на тия, които симпатизират на Корнелия Нинова, нито на нейната опозиция."

 

Румен Петков подчерта, че изборите се проведоха в отровена от години среда.

 

„Но внушението, че изборът е между едно шкафче с банкноти и златни кюлчета и между една измама за непостроен завод в Ловеч, нормалният и трезвомислещ гражданин започва да изпитва отчаяние и стига до извода, че гласуването не е нужно. Резултатът е лош за „ЛЕВИЦАТА!“, но сме стабилни и решени за максимално активизиране и концентрация върху предстоящите в края на тази година избори за местни органи на самоуправление и мобилизация за евроизборите през следващата година. С готовност и нагласа сме за лява политика в европарламента и ние, левицата на България, център около който да се наложат на европейските институции политики на диалог и мирно решаване на конфликта в Украйна“.

 

Основната отлика между нас, „ЛЕВИЦАТА!“, и БСП е готовността ни да говорим и отстояваме истината. За нас спекулациите и измамите „нито един куршум за Украйна“ и „ще ремонтираме паметници“ само отвращават честния ляв избирател от политиката. Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ сме гаранти за истината, за лявото и за нормализиране на външната политика на България. Когато днес мълчим на темата „война до нас“ и „измами и грабежи у нас“, всъщност опровергаваме сентенцията, че мълчанието е злато и превръщаме мълчанието в олово. Олово, което убива руснаци и украинци, олово, което убива България, българската държавност и българските граждани“ .  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3067 |03.04.2023 Първан Симеонов: Интригата ГЕРБ-ПП-ДБ продължава! В парламента ли ще е Слави? . 2| 3153 |02.04.2023 Ружа Смилова: Дългата изтощителна кампания, която продължава две години, не носи победа на ГЕРБ . 0| 3139 |02.04.2023 Продължават протестите срещу съдебната реформа на Нетаняху в Израел . 7| 3290 |01.04.2023 Украйна: Продължаваме да отблъскваме руски атаки в района на Бахмут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads