Реклама / Ads
5| 3158 |12.02.2023 НОВИНИ

Левицата със заявка за силно и автентично представителство в парламента

.
Коалиция ЛЕВИЦАТА! постави официално началото си днес и обяви участието си в извънредните парламентарни избори.
 

Пред медиите формацията бе представена от основните коалиционни партньори - лидерът на Изправи се България Мая Манолова, лидерът на АБВ Румен Петков, лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева, както и Валери Жаблянов и Костадин Паскалев, директорът на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова и лидерът на Земеделски съюз "Александър Стамболийски" Спас Панчев. ЛЕВИЦАТА! очерта и основните си приоритети.

 

Костадин Паскалев подчерта острата необходимост от силна левица за България - обединена и истинска левица, която да отстои мира и да защити истински работещите хора, уязвимите, младите, пенсионери, малкия и средния бизнес, да пребори бедността и неравенствата.

 

След вчера БСП ускори движението си към поредната изборна катастрофа, заяви той. Коалиция ЛЕВИЦАТА! е резултат от диалог в лявото политическо пространство, започнал преди 4 месеца, посочи Паскалев.

 

Българският политически живот е достигал до морално падение, заяви Валери Жаблянов. За нас най-важното е да дадем възможност и вяра на българските граждани, които споделят левите политически ценности, които споделят волята за солидарност през галопиращите цени и инфлационните проблеми.

 

Ние искаме да дадем възможност на всички граждани да получат парламентарно представителство.

 

БСП е хипнотизирана от демагогията на лидера й, коментира Мая Манолова. Десницата се обединява, полюсът на войната ще участва с общи листи на следващите парламентарни избори. Много възможна е коалиция на десни партии – ГЕРБ, "Продължаваме Промяната", "Демократична България", които нямат особени скрупули да ни въвлекат във война.

 

Другата възможност е хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП. През нея статуквото и мафията се готвят да си върнат контрола върху държава, каза Манолова.

 

Междувременно призивите за импийчмънт на президента не са блъф, посочи тя и добави, че това е опит за отстраняване на последната стабилна институция. На този фон обединената левица е животоспасяваща необходимост за България, заяви Мая Манолова. Сред водещите приоритети в работата на формацията Манолова посочи доходите на гражданите, цените, противодействие на монополите и корупцията.

 

Татяна Дончева очерта серия остри потребности, като пълноценното политическо представителство на левите хора. За целта е нужен управленски капацитет, каза Дончева и подчерта, че политиката не е място за хора, които сега започват да се учат. Сред приоритетите Татяна Дончева посочи необходимостта от съдебна реформа, както и промени в конституцията.

 

Д-р Цветеслава Гълъбова също заяви участието си в коалиция ЛЕВИЦАТА! и каза, че самата тя ще защитава идеите за промяна в сферата на здравеопазването.

 

Румен Петков заяви, че за пръв път от доста време левият избирател днес има шанса да направи своя избор и да бъде представен институционално чрез коалиция ЛЕВИЦАТА!. Убедителната защита на българския интерес е много важна.

 

Сред спешните приоритети Петков посочи енергетиката и енергийната независимост на България, националната сигурност и спиране на контрабандата храни и суровини във вреда на българските производители и на българските граждани. Интересът на България за членство в Шенген досега не е бил защитен от партиите и държавата, посочи той.

 

Спас Панчев от Българския земеделски народен съюз подчерта, че идеята на представляваната от него политическа сила е да бъде активна част от левицата и изрази увереност, че ЛЕВИЦАТА! ще получи подкрепа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3564 |12.02.2023 Коалиция ”ЛЕВИЦАТА!” постави официално началото си днес и обяви участието си в извънредните парламентарни избори . 7| 3155 |12.02.2023 Зафиров: Опитът за преврат в БСП е целял партията да седне на масата с ”Левицата” . 15| 3831 |11.02.2023 Нинова остава начело на левицата. БСП изключи 14 свои членове . 0| 2992 |06.02.2023 Димитър Куманов: Нашата държава не знае какво да прави при силно земетресение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads