Реклама / Ads
119| 5481 |28.03.2013 НОВИНИ

Лично Цветанов нареждал подслушване на политици, твърди Станишев

.
Сергей Станишев
Лидерът на БСП Сергей Станишев е получил анонимен сигнал, в който се твърди, че МВР, под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, е подслушвало много публични личности. Сигналът е получен на служебната му поща в червената централа.
 

Лидерът на социалистите допълни, че ще предостави информацията на главния прокурор Сотир Цацаров и настоява за бърза проверка. 

Станишев обясни, че в сигнала, който е получил, се твърди за нерегламентирано подслушване под ръководството на Цветан Цветанов от 2009 г. досега. Според председателя на "червените" МВР е следило разговорите на политици, бизнесмени, магистрати, общественици и лидери на протести. "Ако това е вярно, става дума за чудовищен скандал, който ще излезе извън границите на България", каза Станишев. И го обобщи като български вариант на аферата "Уотъргейт".

Според получените материали са били подслушвани предишният президент Георги Първанов – в периода на създаване на АБВ, президентът Росен Плевнелиев – в периода на формиране на служебното правителство, лидерът на БСП Иван Костов – когато е критикувал Цветан Цветанов, лидерът на ДПС Ахмед Доган – когато е разследван за хидровъзела "Цанков камък", лидерът на "Атака" Волен Сидеров – когато се е обърнал срещу ГЕРБ. Информацията за Станишев била, че е подслушван неколкократно.

Бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков също е бил подслушван периодично, Кристалина Георгиева – при посещенията си в България. Незаконно били подслушвани още бившият говорител на Съюза на съдиите Нели Куцкова, Иво Прокопиев (съиздател на "Дневник" и в. "Капитал), Гриша Ганчев, Цветелина Бориславова, Георги Гергов.

Гарантирам, че нито веднъж, по никакъв начин службите не са използвани да се следят политически опоненти
, но когато един граждани наруши закона, независимо дали е висш държавен служител или не, трябва да се спази законът; нали затова трябва да сме държавна институция – да гарантираме конституционните права на гражданите, каза по-рано през деня бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5591 |28.03.2013 Цветанов гарантира: Службите не са следили политически опоненти . 11| 5339 |26.03.2013 Цветанов: Напускам всичко, ако са подслушвани журналисти . 23| 5450 |25.03.2013 Цветанов ще се изправи срещу Местан в Кърджали . 36| 5653 |23.03.2013 Заплахите за живота на Цветан Цветанов - повече от 20

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads