Реклама / Ads
6| 5036 |07.05.2013 НОВИНИ

Лидер: Икономическият растеж е единствената гаранция за просперитета на българите

.
В разговор за икономическите проблеми в страната и пътищата за решаването им се превърна срещата на водача на листата на ЛИДЕР за Ямбол Веселина Борисова и кандидатите за народни представители от партията, с работници и служители на едно от водещите предприятия в града.
 

„Икономическият растеж е единствената гаранция за просперитета на българите. Без него няма как да има по-високи доходи. Необходимо е всички да сме наясно, че първо трябва да има растеж, стабилност и чак тогава ще дойдат по-високите доходи. Чрез съживяване на икономиката ще се създадат нови работи места и така ще се съживят регионите и България. Ние, от ЛИДЕР предлагаме на партиите да се обединим около създаването на национална икономическа доктрина, която да се реализира за 10-12 годишен период. Само така ще има път за национален просперитет.”, заяви първата в листата Веселина Борисова. Вместо предизборна кампания от партията предприемат конкретни действия, като осигуряват заетост на хората. От началото на месеца в това предприятие са назначени 6 нови служители. Миналата седмица колектива се увеличава с 3-ма току що завършили младежи без професионален опит, като им се дава възможност за развитие.
Основните пунктове от програмата на партията предизвикаха и конкретни въпроси – какви са вижданията за социалната политика, младите семейства и в частност за младите майки, за преодоляване на младежката безработица, за справяне със сивата икономика. „От ЛИДЕР ще държим детските надбавки да се увеличат поне два пъти и да има преференции за майките. Конкретни мерки сме разработили и за решаване на безработицата сред младите. Например за всяко ново работно място, което заема млад човек, осигурителната ставка в продължение на три години да е нулева. Това ще е съществен стимул за работодателите. Ние от ЛИДЕР считаме, че решаването на социалните проблеми трябва да става чрез създаване на заетост, а не чрез раздаване на социални помощи. А със сивата икономика, която в България е почти двойно повече отколкото в Европейската общност и е около 30 процента, властта може да се пребори със строг контрол и спазване на законодателството.”, обясни Борисова.

По време на срещата стана дума и за активността на партиите, която се проявява обикновено само по време на предизборни кампании. Кандидатите за народни представители от ЛИДЕР бяха категорични, че винаги са били близо до хората и техните проблеми и срещите с тях ще продължат: „Никога не сме отказали разговор и среща на никого.” 
На финала и кандидатите за депутати, и участниците в срещата, се обединиха около извода, че „ако ние не си помогнем, няма кой друг”. А това може да стане като се гласува с бюлетина номер 25.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6841 |02.05.2013 Кънчо Филипов, председател на ПП ЛИДЕР: Подкрепяме спорта,но трябва система за развитието му . 10| 5970 |23.04.2013 ЛИДЕР: Нашата кауза е развита българска икономика . 13| 5155 |17.04.2013 Икономическият министър: Очаквайте включване за персонални промени скоро . 11| 5629 |12.04.2013 ЛИДЕР: Откриваме работни места, а не предизборна кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads