Реклама / Ads
10| 5073 |14.12.2019 НОВИНИ

Лидерът на СДС: Имаме сериозни забележки към ГЕРБ, но сме прагматици

.
Румен Христов Източник: БГНЕС
Ръководството на СДС има сериозни забележки по отношение управлението на ГЕРБ, на разсъждавайки прагматично си партнират с формацията на Бойко Борисов. Това се разбра от интервю за ”Дарик радио” на лидера на съюза Румен Христов.
 

Той обясни, че в България се гласува блоково - ляво-дясно и при положение, че десните формации като "Демократична България", ДСБ и други не могат да създадат силна алтернатива на управлението, за да не дойде БСП на власт прагматичният ход за последните избори е бил коалиция с ГЕРБ.


Както е известно ГЕРБ и СДС се явиха заедно както на евроизборите, така и на местния вот. СДС дори изпрати свой евродепутат в Брюксел, слад като Александър Йорданов беше поставен в листата на избираемото шесто място.


"Работим за самостоятелно явяване, но в момента, това което получаваме от социолозите не ни стига да прескочим бариерата, работим много активно, но ако към наближаващите парламентарни избори видим, че подкрепата и гласовете които получаваме няма да са достатъчни, ние ще търсим задължително коалиция в дясно-център", каза още Румен Христов.


Той обясни, че към днешна дата в движението членуват 8000 души. "Една от големите причини броят на хората, членуващи в партията да намалее така драстично, е че СДС 1997-2001 г. проведе едни много тежки и много непопулярни, но много важни реформи. Аз съм благодарен на ръководството на СДС от тези години, защото те мислеха визионерски. Те не мислеха тогава дали тези реформи ще ни осигурят мандат или не. За нас беше важно да покрием критериите, които бяха наложени за приемане на България в НАТО, в ЕС", допълни Христов.


По-рано през седмицата Бойко Борисов беше почетен гост на отбелязването на 30 години от основаването на СДС, като обяви, че ГЕРБ е продължила всичко, започнато от СДС в геостратегическата, националната и морална сфера.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3858 |09.12.2019 Ангел Кунчев: Смятам, че януари и първата половина на февруари ще имаме пик на грипове . 18| 9271 |08.12.2019 Борис Бонев: Имаме основателни съмнения, че парите от данъците за коли не се харчат прозрачно и ефективно . 1| 4387 |07.12.2019 Експерти за пилешкото със салмонела: Имаме три начина да се обезопаси консуматора . 4| 4404 |27.11.2019 Урсула фон дер Лайен: Важно е да имаме единен механизъм за всички страни от Европейския съюз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads