Реклама / Ads
3| 6654 |29.04.2010 НОВИНИ

"Лихварите" прищипани в циганската махала на Видин

.
Четирима - Сотир, Альоша, Ромео, Сашко - са задържаните, иззети са пари, злато, документи.
 

Четирима са задържани при специализираната операция
, започнала рано тази сутрин във видинския квартал „Нов път”. В резултат на обиските и претърсванията са иззети два лаптопа с конфигурации и схеми за раздаване на незаконни заеми, много документи и скици за земеделски земи, документи и нотариални актове на имоти в квартал „Нов път”. Открити и иззети са още гаранционни карти за всякакви уреди, заложени в заложните къщи на задържаните, както и пари - между 30 и 40 хил. лв. в брой и един килограм злато.

Иззети са и две полицейски униформи
на служители на КАТ с всички отличителни знаци.

Тези хора са се занимавали със списъци на лица за дължими суми, които са им предоставяли и техника по заложни къщи, лизингови договори, пари и злато, обяви по БТВ вътрешният министър Цв. Цветанов. Криминално проявени са задържаните, добави той. Това е била добре организирана лихварска група, 6 човека са участвали, още 2-ма се издирват. Сотир, Ромео, Альоша и Сашко били задържаните дотук.

Ромео държал пазара на хероина в региона, според по-старо разследване на БТВ.

Часове преди това полицията задържа късно миналата вечер в Хасково трима младежи при опит да продадат дрога.
Младежите са арестувани на пътя Хасково – Кърджали в района на бензиностанция „Шел”, след като в автомобила им „Ауди” са били открити четвърт килограм амфетамини.
От полицията уточниха, че са задържани две момчета и момиче. Единият от младежите след опит за грабеж е осъден на пробация.

Вътрешният миинистър Цветан Цветанов каза, че единият от задържаните е Владо Комара. „При специализирана операция на полицията тази нощ в района на „Сточна гара” в столицата с половин килограм амфетамини в багажника на колата е бил задържан регистрирания за грабежи, рекет и изнудване Владо Комара, известен някога като бодигард на Киро Японеца”. Наркотиците са били скрити в кутия за обувки в автомобила на криминално проявения. При последвалия обиск в в дома му в „Илиенци” са били открити още 100 грама амфетамини. Министър Цветанов уточни, че обиските и претърсванията продължават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 13766 |29.04.2010 Станишев – обвинен след Гергьовден . 4| 5362 |28.04.2010 Лекарска грешка уби момиченце на 2 години? . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7648 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads