Реклама / Ads
31| 6373 |24.03.2013 НОВИНИ

Лиляна Павлова: Като влезеш в политиката, разбираш колко е гадно

.
Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова разказва в предаването “Тази неделя” на bTV каква равносметка си е направила след края на властта и какви са плановете й за бъдещето.
 

Едно от големите й разочарования след напускането на министерския пост е за това колко много се е надявала направи нещо значимо как изведнъж то вече не било в нейните ръце. Сега тя си прави равносметка и пресяване на грешките от управлението. Павлова, която досега е участвала в правителството като експерт и не се е явявала на избори, приема предстоящата кампания като предизвикателство. Тя предпочита да се занимава с наука и преподавателска работа. Сега основната й задача в ГЕРБ е да участва в разписването на икономическата програма. “В момента се фокусираме именно в това – да бъдем различни. Да не се хвърлим в популизъм”, каза тя.

Павлова каза, че ГЕРБ ще търси начини кампанията да бъде различна от тези на другите партии. Партията ще се съсредоточи към бъдещето, ще гледа напред. Да се гледа в миналото е безполезно, защото тогава реалностите са били други. “Определено ще търсим различна кампания”, обясни Павлова.

Основният стремеж ще бъде обещанията да бъдат реалистични. “Държавата не открива работни места. Държавата създава условия бизнесът да открие работни места”, заяви бившият министър. Това може да стане чрез привличане на инвестиции и подпомагането на малкия бизнес.

Павлова коментира и качествата на бившия финансов министър Симеон Дянков. Според нея, всеки министър трябва да може да казва “не”. Да казва “да” трудно, но да държи на него. При Дянков твърдото “не” много често се променя в “да” и обратното.

“Няма как да е виновен само един човек. Много хора в този ресор трябваше да си обединят усилията, ръководени от него”, каза тя по отношение на Дянков. Според нея изводът, че министърът на финансите не трябва да е вицепремиер, вероятно е правилен.

Лиляна Павлова сподели, че преди да стане министър само е чувала колко е мръсна политиката. “Като влезеш в политиката разбираш наистина колко е гадно”, каза тя. И обясни как смята, че трябва да се водят дискусиите по политически проблеми: “Аз искам срещу мен като експерт да излезе експерт. Не да казват баба ми, дядо ми какви били”.

Павлова се надява България да излезе извън мръсните кампании. “Който вади капаните на компроматите, сам пада в тях”, смята тя.

“Иска ми се да не се налага да политиканстваме. Дори когато и мен успяват да ме провокират да изляза извън себе си и да правя злостни коментари. Не се харесвам в такава светлина”, добави Павлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5665 |23.03.2013 ГЕРБ наказва ексдепутатите, регистрирали се като безработни . 43| 6632 |21.03.2013 Сидеров определи Марин Райков като "селски пъдар" . 13| 5479 |20.03.2013 Цв. Кънчев: Като съдят цигани, ги съдят така, че да не видят бял ден . 8| 5589 |20.03.2013 Орешарски: Който и да е финансов министър, да не действа като в кабинета Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads