Реклама / Ads
32| 3753 |11.04.2021 НОВИНИ

Любен Дилов-син: Колкото и да му се смеем, българският народ е мъдър

.
Българският народ е изключително мъдър, колкото и да се правят смешни на негов гръб. В момента той създаде една безпрецедентна ситуация, която към здравната и икономическата криза прибави и политическа такава. Това е хубав тест за хората, които сега ще влязат в този парламент: Или ще се справите, или не сте за това място и отивайте си.
 

Това заяви в ефира на btV Любен Дилов - син, който бе водач на листа на ГЕРБ и вече е депутат в Народното събрание. Дилов коментира и успеха на Слави Трифонов, от чиято партия в момента зависи бъдещето на 45-тото Народно събрание. Дилов и Трифонов имат дългогодишна история - създават "Гергьовден", от което Трифонов впоследствие се отказва.

 

"Историята е велика ироничка. Създадохме заедно “Гергьовден” и да някаква степен това бе причината да се разделим - той не смяташе, че трябва да поемаме повече политически ангажименти. Днес историята го праща там, където най-малко е очаквал да бъде. Но е супер работлив. Със сигурност е сложно за него. Всичко можем да кажем за него, да спорим за естетическите му възгледи, но едно да му признаем - това е човек, който като хване една работа, гледа да я свърши максимално успешно. На това се надявам и аз, за доброто на всички ни е", посочи Дилов.

 

Според него в момента никой не подценява Трифонов.

 

"Помня времето, в което той и Борисов бяха толкова близки, че аз чак ревнувах - в двойката ни се появи трети. То беше отдавна, когато бе главен секретар. Не мисля, че ролята е сложна - изисква вродена роля за лидер и качества за дипломатичност. И двамата имат брутални качества на лидери”, посочи Дилов.

 

По думите му в момента и пред ГЕРБ, и пред втората политическа формация има един правилен ход и той е да предложат много сериозни, аргументирани и професионални кабинети.

 

"Много хора вече заявиха, че ще се жертват за министри. Никой не иска да е премиер, защото е сложничко. Много пъти това, което приказваме се връща обратно. Вижте какво се случва със Слави Трифонов. Репортери на ⅞ налитаха на щаба и обясняваха, че няма COVID, че е заговор за манипулация на народа. Сега Слави седи вкъщи и спазва предписанията", коментира още Дилов и изброи задачите пред новия кабинет.

На първо място според Дилов-син е планът за възстановяване след COVID-19.

 

"Какво правим с надбавките на пенсионерите, с 60/40… Това са хиляди въпроси. Дай Боже предаването на властта да стане правилно и да е с колаборация на старата власт. Защото аз помня как влязоха министрите на царя в Министерския съвет след Костов - кламер нямаше там, шкафовете бяха празни. Надявам се, че Слави ще намери кламерите. Каквото и лошо да се казва за ГЕРБ, поне в това отношение са били отговорни", коментира Дилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3603 |04.04.2021 Любен Дилов-син прати журналистите да пият чай . 13| 3452 |25.03.2021 Председателят на БЛС: По-опасно било да се разболееш, отколкото да се ваксинираш . 59| 5280 |21.03.2021 Трифонов: Мъж, който не си държи на думата тежи колкото въздуха над главата му . 4| 3686 |18.03.2021 Адвокат: „Българският модел“ е с повече умирания на 1 милион души, отколкото САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads