Реклама / Ads
27| 14135 |08.04.2021 АКТУАЛНО

Димитър Луджев: Борисов е ошашавен, хвърля се безразборно в търсене на изход

.
Димитър Луджев
„Бойко Борисов е така ошашавен, че се хвърля безразборно в една или в друга посока, търсейки изход за политическата си съдба. Това е неговият бабаитски маниер да показва мускули. Но от това личи страх. С Борисов е приключено... Ако не се направят промени, той може отново да изплува... Ще го бъде страх да се кандидатира за президент. Той е голям нарцис, може и да направи опит, но няма на какво да разчита“.
 

Това заяви историкът проф. Димитър Луджев, вицепремиер в правителството на Димитър Попов и министър на отбраната в правителството на Филип Димитров.


„Изборният резултат води към край на политическата доминация и на управлението на ГЕРБ и към съществена промяна в парламента с влизането на млади хора, които преди не са били свързани с политическата система. Създава се възможност за политическа доминация на т.нар. протестни партии“, посочи той пред БНР.

 

Той изброи няколко мерки, които биха прекратили „мафиотското управление на страната“:

 

„Промени в съдебната система, във Висшия съдебен съвет, в прокуратурата и в следствието, за да могат да се започнат разследвания за злоупотреби с властта. Персонални и функционални промени в службите за сигурност. Трябва да се разбие административната схема, по която работеше режимът „Борисов“.

 

Според историка едни нови избори ще произведат различна ситуация: „Служебният кабинет, който трябва да ги организира, няма да допусне измами. Ще се направят промени в Изборния кодекс, за да се преодолеят недостатъци на изборната система. Тогава ще гласуват и повече хора. Резултатите ще са по-добри за формациите на промяната“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 10081 |05.04.2021 Гамизов: Събудихме се в друга България, но Борисов прави план за милиардите от Европа . 13| 7686 |02.04.2021 Проф. Ивайло Дичев: Борисов няма да може да управлява, но ще се спаси от разследване . 15| 5723 |02.04.2021 Николай Милчев: За Борисов ще гласуват олигарсите, крепостните им, мързелът, безпомощността, невежеството . 34| 24809 |31.03.2021 Германски дипломат: Всеки непредубеден би очаквал, че Борисов и антуражът му ще са изметени. Но България си е България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads